Bonig acusa Puig i Oltra de pujar-se el sou "amb diligència" mentre paguen "amb lentitud" les qüestions socials

Bonig atén als mitjans
PPCV - Archivo
Publicado 17/7/2018 14:40:27CET

Compromís replica que ara s'està "molt més al dia amb els pagaments" que quan governava el PP

VALÈNCIA, 17 Jul. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del PPCV i síndica d'aquesta formació en Les Corts, Isabel Bonig, ha acusat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, de pujar-se el sou amb "diligència", mentre "amb lentitud" paguen les "qüestions socials".

Així ho ha indicat Bonig en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics que s'ha celebrat per a incloure amb urgència en el ple extraordinari d'aquest dimecres el decret llei d'augment de sous en els funcionaris gràcies als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

No obstant açò, la líder dels 'populars' a la Comunitat Valenciana ha recriminat al Consell que haja "aprofitat" la pujada de sou a funcionaris para "per tercer any consecutiu, pujar-se'l ells també". "Sorprèn que qui ha fet de l'austeritat una bandera, quan arriba al govern diguen i facen el contrari del que abans demanaven al PP", ha considerat.

Isabel Bonig ha assenyalat que "aquesta diligència de Puig i Oltra per a pujar-se el sou contrasta amb la negligència en el pagament, sobretot a col·lectius socials" ja que ha criticat que als centres especials d'ocupació se'ls deuen deu milions d'euros i tenen un 60% de les ajudes sense pagar, quasi 3.000 famílies d'acolliment porten tres mesos sense cobrar i els proveïdors esperen més de 35 dies de mitjana per al cobrament.

"Sorprèn que es pugen el sou quan els agents forestals deixen de vigilar la muntanya per falta de mitjans, han de tres mesos a les escoles infantils, els educadors no han cobrat juny ni l'extra de juliol, deuen set milions d'euros a l'ajuntament de València en serveis socials, i té 25.636 dependents en llistes d'espera i quasi 9.000 persones han mort sense cobrar la seua prestació de la dependència", ha puntualitzat.

La síndica popular ha manifestat que "sorprèn la diligència amb un decret llei a corre-cuita i la lentitud a atendre el pagament de qüestions socials". "Si el primer és rescatar persones, eixos diners de la seua pujada de sou als alts càrrecs i assessors hauria d'anar a rescatar persones", ha subratllat.

COMPROMÍS: ESTEM MÉS AL DIA AMB ELS PAGAMENTS

Sobre aquest tema, la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Àlvaro, ha manifestat no entendre com el PP "s'atreveix" a fer tals afirmacions quan en l'actualitat s'està "molt més al dia amb els pagaments" que quan governava el PP.

Així mateix, el síndic de la coalició, Fran Ferri, ha acusat els 'populars' d'estar "en contra que els treballadors públics mantinguen la seua capacitat adquisitiva" ja que ha defès que el decret suposa aplicar l'increment retributiu que ja s'està realitzant en la resta de l'Estat i ha insistit que amb l'actual Consell "es paga més al dia que quan el PP estava en el govern".

colaboracio