Comunitat Valenciana i Illes Balears col·laboren per a ampliar el projecte europeu Women's Legacy

Imatge de la web del projecte europeu Women's Legacy
WOMEN'S LEGACY
Publicado: miércoles, 15 febrero 2023 12:42

   La iniciativa té l'objectiu de completar els referents femenins en el currículum escolar

   VALÈNCIA, 15 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Women's Legacy --el projecte d'innovació educativa Erasmus+ liderat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana-- ha ampliat el seu àmbit de desenvolupament a les Illes Balears de la mà de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar (Convivèxit).

   En aquest marc s'ha subscrit un acord de col·laboració que implica una acció conjunta amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional del Govern Balear amb vista a completar els referents femenins en el currículum.

   D'aquesta manera, Convivèxit difondrà des dels seus canals propis (xarxes educatives i web) els cinc productes intel·lectuals generats per l'equip de Women's Legacy per a la coeducació. En concret, es tracta d'un banc de recursos amb activitats, indicacions i informacions sobre les dones i les seues contribucions, juntament amb tres catàlegs d'obres i fragments d'autoria femenina en música, literatura i art, els quals estan disponibles de manera oberta i gratuïta per a professorat i societat en general.

   Així mateix, s'oferirà a tot el professorat d'Educació Secundària de les Illes Balears el curs STEM creats des de Women's Legacy, que el seu objectiu és l'actualització curricular de l'àmbit educatiu amb la inclusió de científiques a través dels seus assoliments, permetent transformar i ampliar el concepte de ciència i, sobretot, oferint instruments per a portar-les a la pràctica docent.

   Aquesta formació s'imparteix en línia i ha sigut dissenyada juntament amb professionals de les matemàtiques, la biologia i geologia, la física i química, les tecnologies i la informàtica que formen part de l'equip.

   "Més de 240 persones organitzades en 32 equips hem estat treballant des de 2020 en aquests cinc productes intel·lectuals, que hem concebut com a instruments d'intervenció didàctica per a aconseguir una restitució cultural de la producció femenina en els diferents àmbits acadèmics i per a completar els continguts que tradicionalment s'han transmès en les escoles", explica en un comunicat la investigadora Ana López-Navajas, coordinadora de Women's Legacy.

   Amb vista a facilitar la seua engegada als centres escolars, s'ha previst presentar el projecte a les Illes Balears durant el pròxim mes d'abril.

   El projecte europeu Women's Legacy d'innovació educativa Erasmus+ CA201 es va iniciar en 2020 amb una durada de tres anys. Ho lidera la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i el seu objectiu és que les contribucions de les dones a la història, la cultura i la ciència formen part dels continguts educatius.

   Aquesta associació estratègica per al desenvolupament de la innovació educativa en l'àmbit europeu està finançada per la Comissió Europea amb 361.755 euros a través del programa Erasmus+.

ALTRES LLENGÜES

   Una de les característiques "més importants" de totes les seues línies de treball és la transferibilitat, de manera que els seus recursos intel·lectuals s'han dissenyat perquè puguen adaptar-se a altres llengües i a diferents sistemes educatius.

   Per al seu desenvolupament, Women's Legacy ha comptat amb nou entitats sòcies d'Espanya, Itàlia, Lituània i Escòcia. És el cas dels servicis d'educació del Glasgow City Council, l'ajuntament de la ciutat més gran d'Escòcia; la Universitat de València i la Universitat de Vilna, o El Legado de las Mujeres, una associació espanyola per a visibilitzar a les dones en els continguts d'Educació Secundària que aporta al projecte gran part del professorat col·laborador.

   Els altres quatre socis d'aquest projecte Erasmus+ són l'Escola Sindical de Formació Melchor Botella de la Intersindical Valenciana; IAL Nazionale (Innovazione Apprendimento Lavoro), la xarxa italiana més gran d'empreses socials que treballen en formació professional i formació contínua; així com dos centres educatius de Secundària: l'IES Benicalap de València i el IIS Luigi Einaudi de Itàlia.

   A més, s'han unit al projecte més de 13 institucions, entre les quals destaquen centres educatius, ajuntaments i entitats de caràcter educatiu i/o cultural. Women's Legacy segueix obert a incorporacions per a contribuir a l'estudi i l'elaboració de materials, com també a la difusió dels mateixos perquè tinguen una aplicació que possibilite la transformació cap a la igualtat real des de les aules.

   Tota la informació es troba disponible en cinc idiomes en l'espai web oficial www.womenslegacyproject.eu.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià