El Consell preveu finalitzar les obres del CEIP Inmaculada Concepción de Torrevella a la fi del 2024

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, visita les obres del CEIP Inmaculada Concepción de Torrevella
GVA
Publicado: jueves, 20 junio 2024 18:42

   ALACANT, 20 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat preveu finalitzar a la fi d'enguany 2024 les obres del Col·legi d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Inmaculada Concepción de Torrevella, que actualment es troben "en un estat molt avançat".

   El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha visitat el dijous les obres d'aquest centre juntament amb l'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, el regidor d'Educació, Ricardo Recuero, i la presidenta del FAPA Gabriel Miró, Sonia Terrers, segons han indicat la Generalitat i el consistori torrevejense en sengles comunicats.

   Prèviament, han visitat el CEIP Amanecer, que compta amb noves instal·lacions que es van inaugurar a principis del curs actual, 2023-2024, per als 578 alumnes i un total de 43 docents. "Per fi la localitat compta amb el col·legi que es mereix", ha afirmat Rovira.

   Durant la seua visita, el conseller ha assenyalat que el CEIP Amanecer és un dels centres que ha votat a favor de canviar el seu Projecte Lingüístic de Centre. "Gràcies a la llibertat educativa, impulsada pel Govern de Carlos Mazón, els alumnes del col·legi podran estudiar el pròxim curs en la seua llengua base", ha afirmat.

   "Des del Consell creiem en la llibertat, i volem que siguen els pares els que trien l'educació dels seus fills. El nostre objectiu és passar de la imposició a la promoció del valencià. Volem que els alumnes no demanen l'exempció, que cursen i s'examinen de l'assignatura de Valencià perquè van a tenir al final dels seus estudis un diploma, i si trauen de mèdia un 7 en l'etapa de Batxillerat en aquesta assignatura o en la Prova d'Accés a la Universitat tindran el C1", ha expressat Rovira.

   Així mateix, el titular d'Educació ha assistit també a la graduació de la primera promoció de 6º de Primària del CEIP Amanecer.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià