El Conservatori José Iturbi edita el seu primer llibre sobre nous mètodes musicals per a estudiants

El Conservatori Municipal edita un llibre sobre nous mtodes musicals per a estudiants
AYUNTAMIENTO DE VALNCIA
Publicado: martes, 29 junio 2021 17:20

   VALNCIA, 29 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El Conservatori Municipal de Música José Iturbi de Valncia ha emprs un projecte d'edició de llibres sobre mtodes musicals per a totes les especialitats instrumentals que s'imparteixen en els conservatoris i adaptats als diferents nivells de cada curs.

   L'objectiu és crear una metodologia nova que acoste els estudiants a les actuals tendncies compositives, des d'un carcter eminentment pedaggic i lúdic, segons ha informat el consistori en un comunicat.

   A través del llibre 'El nuevo universo de Chelo', el Conservatori Municipal de Música inicia el projecte d'edició d'una collecció de mtodes amb obres contempornies compostes per a les diferents especialitats instrumentals que s'imparteixen en els conservatoris de música, com a violí, viola, piano, guitarra o clarinet, i adaptades als diferents nivells d'Ensenyaments Elementals (4 cursos) i Ensenyaments Professionals (6 cursos).

   El llibre es vendr a través de l'Editorial valenciana Piles i tots els beneficis obtinguts per la venda aniran destinats a projectes solidaris (ONG) de finalitats educatives.

   La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha destacat que "la novetat d'aquest llibre radica en la creació d'una metodologia específica de música contempornia adaptada als diferents nivells de les diferents especialitats que s'imparteixen als conservatoris de música".

   En aquest sentit, aquesta obra, que marca l'inici de la collecció, supleix "la inexistncia d'aquesta metodologia, per la qual cosa suposa una verdadera novetat". La música contempornia és complexa, d'ací la necessitat de crear una metodologia nova que acoste els estudiants a les actuals tendncies compositives, des d'un carcter eminentment pedaggic i lúdic.

   Per aquest motiu, s'ha presentat el projecte en el Programa d'Innovació i Investigació Educativa (PIIE) 2020-21 de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, i ha sigut acceptat. Té vocació de continutat: al primer llibre presentat aquest dimarts li seguiran altres instruments centrats principalment en Ensenyaments Elementals "on hi ha més necessitat de disposar d'aquest repertori", ha explicat Ibáñez.

   En la presentació, Ibáñez ha donat les grcies a Elena Solanes, professora de violoncel del Conservatori i coordinadora del projecte, a tots els compositors i compositores que participen --Miguel Ángel Berbis, Sonia Megías, Nuria Núñez Hierro i Vicente Roncero--, així com a María Aranguren i Clara Hevia per la seua illustració i maquetació.

   Els quatre compositors en collaboració directa amb la coordinadora del projecte han creat les obres tenint en compte les tcniques i necessitats dels alumnes en cada curs, estant aquest estretament lligades al desenvolupament tcnic-instrumental del violoncel.

   "La Regidoria d'Educació recolzem aquest projecte, perqu la inclusió de la música contempornia en l'educació afavoreix el contacte de l'alumnat amb diverses experincies sonores, potencia la seua expressió i la creativitat musical, fomenta el gust davant l'audició i les activitats musicals i desenvolupa l'hbit d'escolta i el juí crític emprant una metodologia activa, on l'alumnat participa com a intrpret o odor i aconsegueix un aprenentatge significatiu i inclusiu", ha concls Ibáñez.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià