Darias defèn la "diversitat lingüistica" davant la polèmica del català a Balears i acusa el PP d'alinear-se amb Vox

Archivo - Arxiu - La ministra de Sanitat, Carolina Darias, intervé en una sessió de control al Govern en el Senat, a 4 d'octubre de 2022, a Madrid (Espanya).
Fernando Sánchez - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 7 febrero 2023 17:58

   MADRID, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha acusat el PP d'alinear-se amb Vox en les seues crítiques a la polèmica del requisit del català per als sanitaris a Balears, reivindicant la "diversitat lingüistica" d'Espanya i el compliment de la Constitució i dels Estatuts d'Autonomia.

   Així ha donat resposta Darias a la senadora del PP María Salom durant la sessió de control al Govern en la Cambra alta, on ha assegurat que Vox és "el seu soci natural" per haver plantejat aquesta pregunta en el Senat el mateix dia en què Vox ha formulat una semblant en el Parlament balear.

   En qualsevol cas, la ministra de Sanitat ha defès davant aquesta polèmica que el Govern "respecta la diversitat lingüistica" d'Espanya, i dona compliment a les lleis, l'Estatut d'Autonomia i la Constitució. "Poden dir vostés el mateix?", ha etzibat Darias a la senadora 'popular'.

   Així mateix, Darias ha afirmat que l'ocupació del Govern és "que es preste una atenció de qualitat en tots els territoris, tinguen el color del Govern que tinguen, fins i tot quan els governa el Partit Popular". Ací, ha acusat als 'populars' de "no interessar-li" el mateix que al Govern: "La salut de la gent i millorar la vida de la gent".

   Mentre, la senadora del PP ha carregat contra els Governs de Pedro Sánchez i Francina Armengol per aquesta qüestió i ha reivindicat la proposta 'popular' per a "no fer de la llengua una batalla": "Farem que el català siga un mèrit i no un requisit".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià