Diana Morant segueix com a ministra de Ciència i assumeix també Universitats

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, en imatge d'arxiu
A. Pérez Meca - Europa Press
Publicado: lunes, 20 noviembre 2023 10:41

   MADRID/VALÈNCIA, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La titular del Ministeri de Ciència, la valenciana Diana Morant, continuarà en el seu lloc al nou govern de Pedro Sánchez, en el qual a més assumeix la cartera d'Universitats, fins ara en mans de la quota d'Unides Podem, segons confirmen a Europa Press fonts de Moncloa.

   La que fora alcaldessa de Gandia amb el PSPV repeteix d'aquesta manera la cartera del Ministeri de Ciència, a la qual afig les noves responsabilitats d'Universitats, després d'un període en el qual ha destacat, entre unes altres, l'aprovació a l'agost del passat any de la reforma de la Llei de la Ciència, una norma que era el seu principal repte i que Morant va celebrar com a "fet històric" perquè els investigadors a Espanya aconseguien tindre "més garanties i més drets".

   Diana Morant (1980) es va graduar per la Universitat Politècnica de València en 2007 i va realitzar el seu projecte final de carrera en l'empresa Fermax Electrònica SAE. Va exercir com a enginyera de desenvolupament en el departament de R+D de l'Akhena Enginyeria, entre maig del 2008 i febrer del 2011. A més, va impartir un curs de Domòtica en l'empresa SGS Tecnos al juliol del 2011.

   El 2008 va obtindre el certificat de coneixements en Infraestructura Comuna de Telecomunicacions del Col·legi Oficial d'Enginyers i el 2009 va aconseguir el seu Certificat d'Aptitud Pedagògica (CAP), als quals se suma un certificat de coneixements en Càmeres IP i Vídeo en Rez per Axis Communications Academy, el 2010.

   Al maig del 2011 va donar el salt a la política en entrar a l'Ajuntament de Gandia com a regidora del Grup Municipal Socialista. Després de ser triada com secretària general del PSPV-PSOE de Gandia al juny del 2014, va guanyar les eleccions municipals del 2015, arrabassant l'Alcaldia al 'popular' Arturo Torró.

   Com a alcaldessa de la ciutat valenciana, en la seua primer legislatura va governar en coalició amb Més Gandia, per al que va necessitar el suport també de l'únic regidor de Ciutadans en el consistori.

   Morant va anar també delegada de mancomunitats i comarcalització en la Diputació de València fins el 2017, càrrec que va deixar per a centrar-se en el seu treball com a primera edil. En les eleccions de 2019 Morant va revalidar l'Alcaldia de Gandia, de nou al costat dels quatre regidors de Més Gandia.

   Sota el seu mandat, Gandia va ostentar des del 25 d'abril de 2017 al 25 d'abril de 2018 el segell de Capital Cultural Valenciana, un títol que per primera vegada atorgava la Generalitat. A més, Gandia es va convertir en la primera ciutat europea a monitoritzar, controlar i gestionar íntegrament el seu consum d'aigua a través de la xarxa de comunicacions 'Narrowband IoT' (NB-IoT) de Vodafone.

   A més d'alcaldessa, va ser responsable de l'àrea de Smart City de l'Ajuntament i va destacar per la voluntat d'impulsar Gandia com a ciutat intel·ligent, amb l'engegada de la 'Smart Office' i la sol·licitud d'adhesió a la Xarxa Espanyola de Ciutats intel·ligents.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià