Educació xifra el seguiment de la vaga en el 21,4% mentre els sindicats l'eleven fins al 68%

Manifestació convocada per la plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic
Rober Solsona - Europa Press
Publicado: jueves, 23 mayo 2024 18:50

   VALÈNCIA, 23 May. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha xifrat el seguiment de la vaga educativa convocada aquest dijous a la Comunitat Valenciana per a protestar contra les polítiques del PP i Vox --partits de govern en aquesta autonomia-- en el 21,45 per cent, mentre que la Plataforma per l'Ensenyament Públic ha elevat aquestes dades fins al 68%, un registre "molt satisfactori" per a l'entitat convocant.

   Per part de Conselleria, segons les dades facilitades pels centres educatius al llarg del dia, fins a les 17.30 hores, dels 69.840 docents de la Comunitat Valenciana que estaven cridats a la vaga s'han sumat 14.980, la qual cosa representa un 21,45% del total.

   Per províncies, el seguiment de la vaga a Alacant ha sigut del 20,44%, amb 5.579 docents d'un total de 27.290; en la de Valencia ha aconseguit el 22,81%, la qual cosa correspon a 7.446 docents de 32.648, i en la de Castelló el seguiment s'ha situat en el 19,74%, la qual cosa significa 1.955 docents de 9.902.

   En la recopilació de dades s'ha tingut en compte tot el personal docent de la Formació d'Adults, Educació Especial, Infantil, Primària, Règim Especial i Secundària dels centres públics de la Comunitat Valenciana, apunten des del departament de Campanar.

   El secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy, havia subratllat durant el matí que, segons les dades recaptades a través de la inspecció educativa, "els centres estan funcionant amb absoluta normalitat i no hi ha absolutament cap incident digne d'esment".

   Del seu costat, Plataforma per l'Ensenyament Públic ha sostingut que el seguiment de la vaga, quant al professorat, ha sigut d'un 68%, mentre que en el col·lectiu d'educadors ha sigut d'un 57%. Per províncies, a València el seguiment ascendeix al 71%, a Alacant se situa en el 69% i a Castelló, en el 65%.

   Un total de 491 centres educatius dels més d'1.500 han contestat l'enquesta del seguiment de la vaga, amb dades fins a les 15.00 hores, per la qual cosa el suport ha resultat "molt satisfactori", segons la plataforma.

   En qualsevol cas, el col·lectiu ha mostrat la seua "satisfacció" amb el seguiment d'aquesta jornada i ha subratllat que les mobilitzacions celebrades durant el matí d'aquest dijous han "superat les expectatives previstes". Per tot això, ha exigit a la Conselleria d'Educació i al Consell que atenguen "les reivindicacions de la comunitat educativa".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià