Estañ destaca l'alta participació en la consulta del xalet i demana convéncer de nou els qui no es veuen representats

Imatge d'arxiu d'Antonio Estañ
PODEM - Arxiu - Archivo
Publicado 28/5/2018 11:57:42CET

Assegura que en la seua situació actual no es compraria una casa d'aquestes característiques: "He viscut tota la vida de lloguer"

VALÈNCIA, 28 May. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha destacat aquest dilluns l'alta participació en la consulta a la militància sobre la continuïtat del seu líder, Pablo Iglesias, i de la portaveu de la formació en el Congrés, Irene Montero, després de la compra del seu xalet i ha considerat que el resultat mostra que "gran part de la militància està favor que continuen", al mateix temps que ha insistit en la necessitat de "treballar" perquè la gent que ha rebutjat la seua continuïtat "es tornen a sentir representats".

Així ho ha indicat Estañ als mitjans de comunicació, després de participar en un debat de la cadena SER amb els síndics dels grups parlamentaris de Les Corts, en ser preguntat per la consulta a la militància sobre la continuïtat al capdavant de la formació d'Iglesias i Montero, els qui han comptat amb el suport del 68,42% dels inscrits en Podem.

Estañ ha destacat l'"alta participació" ja que fins a hui ha sigut la consulta de Podem en la qual ha partit major nombre d'inscrits, i ha considerat "lògic" que en haver complit el codi ètic tots dos seguisquen.

Al seu parer, ara el "més important" és que, una vegada "tancada aquesta etapa", centrar-se en la moció de censura contra el president del Govern, Mariano Rajoy. "Això és allò important a dia de hui", ha insistit Estañ, per a qui el fet que un percentatge no haja votat al líders de la formació morada és una opinió "a la qual un està exposat quan planteja un revocatori.

"La democràcia i el plantejar aquest tipus de revocatoris té aquestes qüestions, però allò important ara és ser capaces de tornar a convéncer eixa gent", ha puntualitzat per a considerar que la consulta no buscava "legitimar", sinó que ells "sentien" que "potser s'estava apel·lant contra la seua coherència" en la polèmica per la compra del xalet "i la forma que van tindre d'eixir d'aquesta situació era donar la paraula a les bases".

En eixe sentit, ha destacat que haurien de "fer-se consultes en aquesta circumstàncies" i també sobre "qüestions polítiques" i ha postil·lat: "Tant de bo la qüestió de revocatori s'estenguera a altres partits".

Insistit per si considera que és "un toc d'atenció" per la seua "excessiva exposició pública", Estañ ha indicat que tots dos la tenen per ser dirigents d'un partit i ha assenyalat que amb ells "s'han traspassat certes línies del que és el dret a la intimitat". "Crec que que el que mostra és que gran part de la militància està favor que continuen, però cal entendre la gent que no i seguir treballant perquè ens centrem en la moció de censura", ha insistit.

"JO SEMPRE HE VISCUT DE LLOGUER"

Estañ ha assegurat que en la seua situació actual no es compraria una casa d'aquestes característiques i ha manifestat desconéixer el que faria si estiguera en la de Montero i Iglesias.

"Em queda molt de temps per a estar en una situació que siga semblant a la d'ells", ha assegurat per a remarcar que ell ha viscut tota la vida de lloguer.

colaboracio