La família de la gallega desapareguda en un buc del CSIC prepara més accions judicials després de l'arxiu de la causa

Archivo - Arxiu- Buc d'investigació pesquera 'García del Cid'.
CSIC - Archivo
Publicado: viernes, 12 abril 2024 18:20

   VIGO, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La família de María del Carmen Fernández, la gallega desapareguda el passat mes de setembre al buc oceanogràfic 'García del Cid' del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), prepara més accions judicials després que l'Audiència Provincial de Valencia confirmara la setmana passada la interlocutòria del Jutjat d'Instrucció número 3 de Gandia que decretava l'arxiu i sobreseïment provisional de la causa.

   Tal com ha confirmat el portaveu dels familiars, l'advocat Diego Leis, en l'actualitat estudien "possibles accions judicials", ja que entenen que pot haver-hi possibles responsabilitats de l'empresa, en haver desaparegut mentre treballava.

    "Estem en fase d'estudi per a fer-ho amb les màximes possibilitats d'èxit", ha indicat Leis, en declaracions a Europa Press. Per això, ha dit que estan recopilant documents i proves per a analitzar què accions dur a terme.

    Tot això després que es confirmara l'arxiu de la causa de la desaparició de la gallega, natural de Cangas (Pontevedra).

FETS

   La desaparició de Carmen Fernández va ser notificada, per la pròpia tripulació del vaixell, a Salvament Marítim el 10 de setembre del 2023, quan els seus companys la van trobar a faltar. Encara que es va iniciar un dispositiu de recerca, no es va localitzar el seu cos.

   Es dona la circumstància que Carmen havia denunciat en el passat per assetjament a un company de tripulació (el cas es va arxivar el 2019), i fins i tot havia sol·licitat el seu trasllat a un altre vaixell per a no coincidir amb aquest persona.

   Abans de partir per al viatge en el qual va desaparèixer, Carmen, que treballava de cambrera en el vaixell, va coincidir amb aquest company en port, però l'home no va arribar a embarcar per motius de salut.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià