Ford no precisa encara la quantitat de treballadors afectats per l'ERO i prorrogarà l'ERTO a Almussafes

Archivo - Arxiu - Varis vehicles en la fàbrica de Ford a Almussafes
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 28 mayo 2024 18:35

   VALÈNCIA, 28 May. (EUROPA PRESS) -

   La direcció de Ford ha traslladat aquest dimarts als sindicats que encara no pot quantificar els treballadors afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) anunciat en la fàbrica d'Almussafes, a causa de la "complexitat" de la situació, i que ho farà en pròximes dates.

   Per això, la multinacional ha convocat una reunió aquest dijous per a ampliar l'ERTO que té en vigor fins al 20 de juny la planta valenciana, mentre treballa per concretar l'excedent de personal.

   Així ho han explicat els sindicats UGT i STM - Intersindical després de la primera sessió de la comissió consultiva per a aplicar un nou ERO en la fàbrica, que actualment compta amb 4.700 treballadors.

    UGT, majoritari en la fàbrica, ha expressat la seua sorpresa davant de la falta de concreció en la primera reunió per a la negociació de l'expedient, "convocada des de fa 15 dies" i ha anunciat que ajorna l'Assemblea d'Afiliats que havia convocat per a dissabte que ve, "davant d'aquesta complexa alhora que estranya situació".

   En aquest sentit, el sindicat ha assegurat als treballadors que no afrontarà un període de negociació d'un nou ERO sense passar abans per la celebració d'una Assemblea d'Afiliats.

   Per la seua banda, el portaveu de STM- Intersindical, Daniel Portillo, ha lamentat "la situació tan negativa" a la qual s'ha arribat després d'una negociació "tan llarga com va ser l'acord de l'electrificació". Portillo ha criticat que "sembla que definitivament" el vehicle elèctric de la nova Plataforma GE2 "no va a vindre".

    En aquest marc, el representant sindical ha subratllat que la plantilla "està complint la seua part de l'acord, realitzant un gran esforç econòmic, mentre que l'adreça de l'Empresa no ho està complint".

   El nou ERO es va anunciar després que l'adreça de Ford Europa anunciara el llançament d'un nou vehicle multienergía a mitjan any 2027 i que es produirà en la fàbrica valenciana. Es tracta d'un vehicle global la producció anual del qual aconseguirà les 300.000 unitats.

   La direcció de Ford va assegurar fa dues setmanes que la intenció de negociar aquest ERO no canvia l'objectiu de la companyia de fabricar aquest model. cal recordar que en aquests moments Almussafes només produeix el Ford Kuga, després del cessament de fabricació de la furgoneta Transit aquest 17 d'abril, i des de la planta valenciana cerquen una càrrega de treball que garantisca el seu futur.

   Tot això es produeix a pesar que la planta d'Almussafes, el 2022, fora la triada per a fabricar els vehicles elèctrics de Ford a Europa, unes inversions que la companyia finalment ha ajornat, però que es va plasmar en un acord d'electrificació que havia d'assegurar la càrrega de treball en els pròxims anys a Almussafes i que implicava en el conveni de l'empresa mesurades salarials i de flexibilitat condicionades a l'electrificació.

ERTO

   Aquest dimarts també s'ha celebrat una nova reunió de la comissió de seguiment de l'ERTO, en la qual l'adreça ha traslladat que la producció de vehicles pararà totalment el dilluns, 3 de juny. En operacions de motors, aquest dilluns que estava previst com a ERTO serà dia de producció completa en haver-se substituït pel 31 de maig.

    La fàbrica valenciana ja té en vigor en aquests moments un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fins al 20 de juny que durant diversos dies afectarà a més de 2.000 treballadors. Almussafes porta diversos anys encadenant aquest tipus d'expedients, primer per la inestabilitat de subministraments i després per qüestions com la reducció de vendes.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià