La Generalitat vol més turisme experiencial a l'interior per a desestacionalitzar la demanda

Jornades de treball del projecte Retturn, sobre la Xarxa d'Experiències Turístiques Basades en la Tradició Rural,
GVA
Publicado: miércoles, 12 junio 2024 18:20

   VALÈNCIA, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha advocat el dimecres per fomentar el turisme experiencial amb propostes de valor diferencial en zones rurals de la Comunitat Valenciana per a atraure una demanda més diversificada i desestacionalitzada.

   "L'objectiu de la Generalitat és reforçar l'oferta de producte per a distribuir la demanda, també cap a l'interior", ha explicat. De fet, ha recordat que la Comunitat Valencià compte ja amb un important nombre de productes, alguns tan consolidats com el MICE, el golf o la gastronomia, i uns altres com l'enoturisme, el turisme actiu, cicloturisme o l'ecoturisme, que "ens aporten un valor singular i atractiu per al turista actual".

   Així s'ha pronunciat en l'obertura de les jornades de treball del projecte Retturn, finançat amb fons europeus Next Generation a través del programa Experiències Turisme Espanya. Un acte organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) juntament amb altres cinc federacions territorials de municipis, informa la Generalitat.

   La secretària autonòmica ha destacat que el projecte Retturn, que impulsa l'engegada d'experiències turístiques en el territori, sobretot en les zones rurals, "encaixa a la perfecció" amb l'estratègia de Turisme Comunitat Valenciana.

   És alguna cosa que ha relacionat amb els 61 plans de sostenibilitat que estan en marxa al llarg de la Comunitat Valenciana, que suposaran una inversió de 170 milions d'euros procedents de fons Next Generation abans del 2026.

   "Parlar de sostenibilitat és parlar de territori, de medi ambient, d'adaptació al canvi climàtic, de l'ús d'energies renovables, de l'estalvi d'aigua, de ser més accessibles, i més tecnològics", però, sobretot, de "ser respectuosos amb el nostre entorn i amb els qui ens visiten", ha manifestat.

   Durant dos dies, les sessions reunixen a representants de federacions, tant tècnics com a polítics, amb els quals avançar en el desplegament d'un projecte que perseguix innovar i transformar el concepte de turisme rural. Aquesta iniciativa se centra a donar resposta a la gran problemàtica de la pèrdua del patrimoni immaterial generat principalment per la despoblació de les zones rurals.

    Retturn pretén oferir l'oportunitat de viure experiències turístiques úniques i arrelades al territori, desplegant "un món de sensacions i emocions des de la reivindicació de la realitat dels nostres pobles". Esta "primera aventura" s'ha apostat pel desenvolupament de 18 experiències pilot radicades en sis comunitats: Andalusia, Aragó, Canàries, Extremadura, Galícia i Comunitat Valenciana.

   En l'acte d'obertura de les jornades han participat el director general d'Administració Local, José Antonio Redorat; la presidenta de la FVMP, Rocío Cortés, i la secretària general de la Federació Andalusa de Municipis i Províncies, Yolanda Sáez.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià