Intenten cremar viu a un home en situació de sense llar a la zona de la Ciutat de la Justícia de València

Carrer Escultor Antonio Sagramente de València
GOOGLE MAPS
Publicado: viernes, 12 abril 2024 18:31

   VALÈNCIA, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Càritas València ha denunciat l'intent de cremar viu a una persona en situació de sense llar durant aquesta passada matinada a la ciutat de València, concretament als voltants de la Ciutat de la Justícia. Des de l'entitat diocesana han condemnat aquest incident, que asseguren que va "en contra dels valors fonamentals de compassió i respecte per la vida humana".

   Els fets han ocorregut sobre les 05.30 hores de la matinada d'aquest divendres i fins al lloc, després de tenir coneixement del succeït, han acudit dotacions del cos municipal de Bombers i una patrulla de la Policia Nacional.

   Pel que sembla, la persona sense llar es trobava dormint i, en un moment donat, s'ha adonat que totes les seues pertinences, que es trobaven junt amb ell en un carret, estaven cremant. A l'arribada dels agents policials, l'home es trobava "perfectament".

   La Policia Nacional, per la seua banda, ha obert una investigació per a esclarir les circumstàncies de l'ocorregut, entre elles si el foc ha sigut provocat, segons han confirmat a Europa Press fonts de la investigació.

   Mentre, des de l'Ajuntament de València s'ha activat el Servei d'Atenció a Urgències Socials (SAUS) que, malgrat que quan va arribar al lloc, l'home no es trobava allí, durant aquest divendres li han localitzat i proporcionat un allotjament, han detallat fonts municipals.

"EN CONTRA DEL RESPECTE PER LA VIDA HUMANA"

   Des de Càritas València, via xarxes socials, han expressat la seua "ferma condemna" davant de "l'intent de cremar viu a un home en situació de sense llar" i han assegurat que aquest acte "va en contra dels valors fonamentals de compassió i respecte per la vida humana".

   "Cap persona mereix patir tal violència inhumana i és imperatiu que la societat s'una. És moment de solidaritzar-nos i treballar junts per a construir una societat on el respecte i la dignitat de cada persona siguen la prioritat", han recalcat.

   En aquest sentit, han aprofitat per a incidir que el treball de l'entitat a persones en situació de sense llar "demostra que el sensellarisme no és una elecció personal" i han advertit que aquestes persones "necessiten solucions i alternatives a viure en el carrer" perquè aquest tipus d'accions "no tornen a ocórrer".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià