El jutjat estima el recurs del fiscal i reobri la causa pel camp de golf de Borriol

Archivo - Arxiu - Audiència Provincial Castelló
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: miércoles, 12 junio 2024 16:05

   CASTELLÓ, 12 Jun. (EUROPA PRESS) - -

   La jutgessa substituta del Jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló ha acordat reobrir la causa en la qual s'investigaven possibles delictes societaris en l'adquisició del camp de golf situat a la localitat de Borriol, en la qual figuraven com investigats l'expresident de la Diputació Provincial de Castelló Carlos Fabra, el golfista Sergio García i el seu pare.

    Així, la jutgessa estima el recurs de reforma plantejat pel Ministeri Fiscal contra la interlocutòria de 23 de gener del 2024, que acordava el sobreseïment provisional del cas, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

   La jutgessa entén que, revisades les declaracions i diligències practicades en el procediment, entre elles els informes de la Brigada de Blanqueig de Capitals de la Policia, procedeix estimar el recurs i deixar sense efecte la interlocutòria d'arxiu perquè el procediment seguisca el seu curs i es puga formular escrit d'acusació.

   La interlocutòria que acorda la reobertura de la causa és del 7 de juny del 2024 i pot ser recorregut en apel·lació.

    La causa es va obrir al juliol del 2016, va ser arxivada en un primer moment al maig del 2017 i es va reobrir amb posterioritat, ja el 2020, en aparèixer noves dades en el marc d'un altre procediment, el que se seguix per la presumpta ocultació del patrimoni de Fabra.

   El Jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló va estimar al gener del 2024 la sol·licitud de sobreseïment de les actuacions formulada pels tres investigats.

   La magistrada entenia que no existia "relació alguna" entre el préstec de 100.000 euros efectuat pel pare del golfista a Carlos Fabra el 2009 amb l'adquisició per part de l'empresa de la família de l'esportista, Golf Borriol SL, dels terrens propietat de Golf del Mediterrani SA, el consell del qual d'administració presidia també l'expresident de la Diputació.

   "La constitució de les hipoteques que va prestar Golf del Mediterrani SA va ser realitzada per decisió del Consell d'Administració i ratificat per la Junta General de la societat", arreplegava la interlocutòria.

   Aquest decisions estaven "fóra de l'abast i poder de decisió" de Carlos Fabra, "la participació de la qual quedava reduïda a emetre el seu propi vot sense ostentar la majoria necessària per a adoptar l'acord", va afegir.

   La juzgadora tampoc apreciava la comissió de cap delicte en el contracte d'arrendament d'indústria subscrit al novembre del 2013 entre ambdues empreses.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià