L'AIReF considera "molt improbable" que la Comunitat Valenciana complisca l'objectiu d'estabilitat del 2020

Publicado 5/12/2019 18:57:07CET

MÚRCIA/VALÈNCIA, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'Autoritat Fiscal Independent (AIRef) aprecia dificultats de compliment de l'objectiu d'estabilitat a la Comunitat Valenciana, així com en la Regió de Múrcia, Extremadura, Castella-la Manxa i Aragó. De fet, es considera molt improbable que complisca l'objectiu d'estabilitat del 2020 del 0,0% del PIB.

Partint de la previsió de tancament de l'AIReF per al 2019, aconseguir l'equilibri el 2020 "requeriria un ajust superior a un punt i mig del PIB regional". "La magnitud de l'ajust i l'evolució esperada dels ingressos i despeses en la comunitat, que podria reduir dos dècimes el dèficit del 2019, fa que el compliment de l'objectiu es considere molt improbable", ha agregat.

L'AIReF estima que els ingressos de la Comunitat el 2020 augmentarien un 5% sobre el nivell estimat el 2019. Sota l'escenari central de l'AIReF, els recursos del sistema de finançament (SFA) subjectes a entrega a compte creixerien entorn del 5% sobre el nivell del 2019 (afectat per l'impacte en la liquidació del 2017 del Subministrament Immediat d'Informació -SII- de l'IVA2), augmentant dos dècimes el seu pes en el PIB regional.

Es preveu que les despeses cresquen, en el seu conjunt, prop del 4%, sobre la previsió del 2019. Partint d'un nivell de despesa esperada el 2019 molt superior al recollit en l'escenari autonòmic facilitat, s'estima que la despesa puga créixer un 5% en conjunt, distribuint-se de manera homogènia entre les diferents categories de despesa. L'AIReF aprecia un risc alt d'incompliment de la regla de despesa per al 2020.

colaboracio
 • Lunes, 27 de
 

Lo más leído

 1. 1

  Torrent suspèn el ple del Parlament en cridar Cs "delinqüent" a Torra

 2. 2

  Puig sobre la sentència del metro: "Hui acaba la llarga història d'una ignomínia"

 3. 3

  Augmenten a 80 les morts per la infecció del coronavirus

 4. 4

  Puig exigeix l'abolició de la prostitució i demana "determinació al nou Govern de Sánchez per a aconseguir-ho

 5. 5

  El cardenal Cañizares defèn la llibertat educativa i pregunta: "Es vol ressuscitar una nova dictadura?"

En valencià

C. Valenciana
 • Lunes, 27 de Enero
La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista