Les obres de connexió del Port de Sagunt amb el Corredor Mediterrani conclouran a final d'any

Visita de la delegada a les obres d'accés ferroviari al Port de Sagunt i la seua connexió amb el Corredor Mediterrani
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Publicado: martes, 11 junio 2024 16:05

   Bernabé assegura que la infraestructuva avança "com un coet" amb quasi el 90% de les obres realitzades o en execució

   VALÈNCIA, 11 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Les obres de connexió del Port de Sagunt amb el Corredor Mediterrani conclouran a final d'any, segons ha confirmat la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en una visita als treballs, als quals s'ha destinat 50 milions d'euros. Bernabé ha estat acompanyat pel comissionat del Corredor, Josep Vicent Boira i l'alcalde de la localitat, Darío Moreno.

    La delegada ha destacat que el Corredor Mediterrani i les seues connexions amb les infraestructures estratègiques són "un projecte d'Estat per al Govern d'Espanya" i les obres suposen "una aposta clara i decidida amb les infraestructures estratègiques de la Comunitat Valenciana i pel Corredor Mediterrani que avança com un coet".

    Així, ha recordat que el Govern d'Espanya "ha invertit més de 6.700 milions d'euros en el Corredor Mediterrani en els últims anys i que a més compta amb quasi el 90 per cent de les obres realitzades o en execució enfront del 40% de les obres en execució de fa sis anys".

   Les actuacions, que ha qualificat de "fonamentals per a la comarca del Camp de Morvedre, per a l'economia de la Comunitat Valenciana i per a Espanya", compten amb una inversió de més de 50 milions d'euros i estaran concloses a la fi d'any. "La connexió ha sigut inclosa dins del reglament la Xarxa Transeuropea de Transports com una infraestructura prioritària gràcies a l'impuls del Govern d'Espanya", ha afegit.

   Les actuacions que s'estan desenvolupant inclouen la creació de plataforma i via en ample mixt del nou branc ferroviari; l'electrificació de la línia, amb el muntatge i la instal·lació de pals i catenàries; la modificació i ampliació de les instal·lacions de seguretat i telecomunicacions i la integració del ferrocarril, que contempla la reposició dels viaris i serveis afectats, entre altres.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià