L'Observatori Cultural de la UV analitza el treball del valencià que va fotografiar la Guerra Civil

Sergi Centelles
UV
Publicado: miércoles, 7 diciembre 2022 14:31

   VALÈNCIA, 7 Dic. (EUROPA PRESS) -

   L'Observatori Cultural de la Universitat de València ha organitzat dimecres que ve, dia 14 de desembre, el seminari 'Centelles: imagen, memoria y archivo' per a analitzar el treball que va realitzar el valencià Agustí Centelles, conegut per fotografiar la Guerra Civil espanyola.

   La sessió se celebrarà a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, a les 18 hores. L'assistència és gratuïta i requereix inscripció prèvia, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

   El valencià Agustí Centelles Ossó (1909-1985) és considerat un dels precursors del fotoperiodisme a Espanya. És autor d'algunes de les imatges més representatives de la Guerra Civil, així com el valuós testimoniatge que documenta durant el seu exili a França en el camp de concentració de Bram, on va ser internat entre els mesos de març i setembre de 1939. El seu arxiu està compost per més de 10.000 fotografies i 5.600 negatius.

   Juntament amb la investigadora Teresa Ferré, que ha dedicat part de la seua producció acadèmica a l'obra d'Agustí Centelles, i la participació especial del fotògraf Sergi Centelles, fill d'Agustí, aquest seminari servirà per a revisar les repercussions del seu llegat i alguns capítols desconeguts de la vida del fotoperiodista, com la seua trajectòria en fotografia industrial i publicitària.

   Presentarà l'acte el director acadèmic de l'Observatori Cultural, el professor de la Universitat de València Raúl Abeledo, i moderarà el debat la fotoperiodista valenciana Eva Máñez.