Mazón dona "tot" el suport a Catalá en la seua queixa després de contemplar Òmnium les Falles com a tradició catalana

El president de la Generalitat, Carlos Mazón
EUROPA PRESS
Publicado: jueves, 11 abril 2024 18:26

   ALACANT, 11 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha donat "tot" el seu suport a l'alcaldessa de València, María José Catalá, en la seua queixa davant del Govern central, a través del Ministeri de Cultura, i davant de la Unesco a partir de la inclusió de les Falles i les Fogueres com una festa tradicional catalana en el calendari d'Òmnium Cultural.

   Així s'ha manifestat aquest dijous el cap del Consell en declaracions als periodistes a Alacant, al final del romiatge de la Santa Faç, en ser preguntat per aquesta queixa de la primera edil de València.

   En aquest sentit, Mazón ha sostingut que "clar" que Catalá ha elevat una queixa. "Perquè l'alcaldessa de València també defensa l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, els nostres senyals d'identitat, el nostre orgull, la nostra denominació, el nostre patrimoni, les nostres arrels i la nostra manera de ser", ha asseverat.

   Així mateix, s'ha preguntat com no ho van a defensar quan veuen que "uns altres tenen un altre tipus d'ànsies que no corresponen, que són ensomnis, i que estan pensant en coses que gens tenen a veure". "Nosaltres som tan Generalitat com qualsevol, som tan 'molt honorables' com qualsevol, tenim un estatut com qualsevol. Jo no dic que més que ningú, però per descomptat menys que ningú no. I mentre jo siga president de la Generalitat, això no va a ocórrer de cap de les maneres", ha recalcat.

   Igualment, Mazón ha destacat que li "agrada" complir amb l'Estatut. "Diu que ens diem Comunitat Valenciana, diu que parlem valencià, marca clarament quins són els nostres límits territorials, marca el nostre orgull, marca la nostra sobirania, que la tenim. Lleig estaria que, no solament per obligació, sinó que per convicció, el president de la Generalitat no defensara el seu Estatut", ha apuntat.

   Sobre aquest tema, ha defensat que ho fa "on correspon, que és en tots costats". "No em sembla que siga de rebut que alguns seguisquen fent, anem a cridar-li jugueteos, però per descomptat són deslleialtats, amb el propi Estatut", ha criticat.

   En aquest sentit, ha censurat que el fet que facen això "des de fora, no té perdó del cel", però ha puntualitzat que "que es faça fins i tot a voltes des de dins de la pròpia Comunitat Valenciana, flama molt l'atenció".

    "Jo em sent molt orgullós, després de vuit anys, de presidir un Consell, on cap conseller es manifesta el 9 d'octubre a favor dels Països Catalans. Això és un canvi, entre altres coses, entre altres moltes que han ocorregut amb el govern del canvi", ha resolt.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià