Membres de Compromís carreguen contra Iglesias i Monedero per utilitzar a Oltra: "Deixeu d'usar el seu nom en va"

Archivo - Arxiu - Imatge d'arxiu d'Íñigo Errejón, Mónica Oltra, Ada Colau i Pablo Iglesias
EUROPA PRESS - Archivo
Actualizado: miércoles, 7 junio 2023 16:59

   VALÈNCIA, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Els representants de Compromís Miquel Real i Josep Nadal han carregat contra els fundadors de Podem Pablo Iglesias i Juan Carlos Monedero per "usar" a l'exvicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra enmig de les negociacions entre Sumar, la coalició valencianista i la formació 'morada' per a confluir en les eleccions generals del 23J. "Deixa d'usar el seu nom en va", ha arribat a demanar Real.

   Aquest dimarts, es va conéixer un informe policial --inclòs en la causa en la qual està investigada l'exvicepresidenta Mónica Oltra pel suposat encobriment dels abusos a una menor tutelada per part del seu exmarit-- en el qual s'assenyala que els correus entre membres del gabinet de la Conselleria d'Igualtat van començar el 8 d'agost del 2017, mes en el qual l'exconsellera d'Igualtat va declarar que va conéixer la citació judicial al seu exmarit per aquests fets, de la qual ella va saber el dia 4.

   Arran d'aquest informe de la Policia Judicial, Monedero va compartir un missatge en Twitter en el qual va acusar Compromís de "sacrificar" al seu referent: "Calia prescindir de Mónica. Perjudicava. Els seus la van sacrificar 'amb dolor'. El seu temps havia passat. Fora de les fotos, de les llistes. Frenava el projecte. Però era innocent. I no la vau defendre. Si eixe és el vostre projecte, que us aprofite".

   Aquest 'tuit' va generar la resposta de Josep Nadal, diputat a Les Corts, sentenciant: "Quina tristesa que l'esquerra espanyola es deixe enganyar per gentuza com tu".

   Ja aquest dimecres, Monedero ha insistit a al·ludir a l'exdirigent valenciana, a través d'un missatge en la mateixa xarxa social en el qual es fa ressò que "l'informe (de la Policia) demostrava que Mónica Oltra era innocent estava llest dos setmanes abans de les eleccions". "Haguera suposat una espenta a l'esquerra. Però algú va decidir que era millor guardar-ho. Totes les acusacions contra Podem eixien la vespra. Els jutges fan política?", s'ha qüestionat.

   A aquestes paraules ha replicat Miquel Real, qui forma part del partit d'Oltra (Iniciativa) i de l'executiva de Compromís i, a més, va anar el cap de gabinet de la pròpia Oltra: "Deixa d'usar el nom de Mónica Oltra en va. O almenys, deixa d'usar-ho en la vostra particular partida de Risk. Guarda el mateix respectuós silenci que ha guardat ella durant enguany davant silencis (i paraules) molt eloqüents".

   A més, l'exvicepresident del Govern Pablo Iglesias ha avançat en Twitter que en el programa 'Noticias básicas' van a "prendre el pols a les negociacions per a la unitat de les esquerres", abordant "la guerra judicial i mediàtica cap a Mónica Oltra". Iglesias ha difós en Twitter aquest anunci amb una imatge d'Oltra al costat de l'exsecretària general del PP Mª Dolores de Cospedal i el lema 'La van deixar sola'.

"RESPECTEU EL SEU PRUDENT SILENCI"

   Aquestes paraules també han rebut la rèplica de Real, qui és una de les persones investigades en la mateixa causa que Oltra: "Per favor, deixeu de palpar a Mónica Oltra. Deixeu d'usar el seu honrat nom per al regateig curt dels vostres jocs de trons que no arriben ni a cadires de salita d'estar".

   "I això val per a tots. Respecteu el seu prudent silenci igual que ella va respectar els vostres eloqüents silencis", ha emfatitzat l'excap de gabinet d'Oltra en aquest 'tuit'.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià