Més de 19.000 persones participen en la Nit dels Focs de Sant Joan de Xàbia

Més de 19.000 persones participen en la Nit dels Focs de Sant Joan de Xàbia
AYUNTAMIENTO XÀBIA
Publicado: lunes, 24 junio 2024 18:15

   VALÈNCIA, 24 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Més de 19.000 persones van participar ahir en la nit de la 'Nit dels Focs de Sant Joan', declarada d'Interès Turístic Local, que va acabar amb un gran correfoc que va il·luminar els carrers del Centre Històric. La festa es va desenvolupar amb normalitat, encara que van ser ateses 10 persones amb cremades de caràcter lleu, i altres tres van rebre atenció sanitària per qüestions de caràcter lleu, segons ha informat l'Ajuntament.

    La Policia va preparar un dispositiu especial format per 16 agents del cos de seguretat local, 16 voluntaris de Protecció Civil, huit Voluntaris de Balconada al Mar, cinc Guàrdies Civils; quatre ambulàncies amb dotació de personal de la Cruz Roja, una 4x4 amb dotació i farmaciola també de Cruz Roja; dues ambulàncies d'Amics Europeus amb personal sanitari. Així com tres autobombes de Protecció Civil i una dotació dels Bombers del Consorci Provincial.

   Amb tot, els càlculs que han realitzat des de la Policia situen entre 19.000 i 19.550 les persones que van participar en la "botà dels focs" des del Portal del Clot fins al Raval de Baix, on estava la foguera d'Andròmines Vells. Per la seua banda, durant el correfoc la participació va ser d'entre 7.500 i 7.735 persones, encara que bé la xifra es va doblegar en arribar a la plaça de la Constitució, al final del Correfoc, amb més de 13.500 persones, segons les mateixes fonts.

   La Nit dels Focs de Sant Joan és "la nit màgica de Xàbia del dia 23 en la qual tots els veïns s'uneixen als cinquens, presidents, reines i dames per a saltar els set focs que es posen en diferents punts de la ronda del Centre Històric, amb la seua corona de vidriella i un grapat de faves seques".

SET FOCS

   Estan organitzats per la Comissió de Fogueres i la col·laboració de la Quintà 25 aniversari 'Molta festa i poc trellat'. Cadascun dels focs els encenen els càrrecs del 2024, el primer (en el Portal del Clot) ho va encendre la reina, Angela Va ratllar, així fins a arribar al Raval de Baix, on està la foguera d'Andròmines Vells. És en aquesta foguera on tots els veïns llancen les corones de vidriella, un símbol pel qual es crema tot el dolent i es dona pas al bo.

   En finalitzar la Cremà de la Foguera d'Andròmines Vells, un gran correfoc va recórrer els carrers del centre històric fins a arribar a la plaça de la Constitució, on la festa va continuar amb una discomóvil.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià