MSC espera que es materialitze prompte l'acord amb Renfe per a mercaderies i preveu que es crearà una nova societat

Archivo - Arxiu - Imatge d'arxiu d'un buc de MSC al Port de València.
APV - Archivo
Publicado: lunes, 20 noviembre 2023 18:52

   VALÈNCIA, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La naviliera MSC confia que es materialitze prompte, a través del corresponent acord del Consell de Ministres, l'acord aconseguit amb Renfe per a la gestió de les mercaderies i ha considerat que es crearà una nova societat entre les dos parts per a desenvolupar aquesta activitat.

   Així ho ha indicat aquest dilluns, en declaracions als mitjans de comunicació, el director general de MSC Espanya, Francisco Lorente, que ha assenyalat que la participació en Renfe mercaderies dóna a la companyia "opcions logístiques fóra del que és capaç de pensar en aquests moments".

   Lorente ha recordat que fa uns anys MSC va adquirir el ferrocarril de Portugal "íntegrament" a través de Medway i ha apuntat que això ha permès a la naviliera "anar al 50 per cent de Renfe mercaderies" i escometre el transport de contenidors via ferrocarril.

   El sotsdirector general de MSC Espanya, Ignacio Ballester, que ha acompanyat a Francisco Lorente, ha ressaltat l'aposta que aquesta iniciativa suposa també en la "estratègia de descarbonización" i en l'aposta pel servici que ofereix aquesta firma com a grup logístic mundial, a més d'advocar per la integració del mig marí i el ferrocarril.

   Francisco Lorente ha recordat el caràcter d'empresa pública de Renfe i ha comentat que per a desfer-se del 50 per cent i que es faça efectiva l'entrada de la naviliera en les seues mercaderies s'ha de comptar amb el vistiplau del Consell de Ministres. Ha opinat que es generarà una nova societat. Lorente ha afegit que s'ha triat MSC com a opció principal i que caldrà veure les fórmules.

   "El ferrocarril és un element de recentment adquisició. Encara no s'ha formalitzat a través del Consell de Ministres, però creiem que una vegada passem eixe tràmit, evidentment, ens posarem a treballar conjuntament Renfe i nosaltres per a buscar les millors solucions", ha manifestat el director general de MSC Espanya.

   "Si som capaços d'engegar-ho en un període de temps molt curt, molt millor que si ho posem en un període de temps més llarg. Eixa és l'aspiració", ha postil·lat Lorente.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià