El Palau de la Música de València ajorna a Nadal les noves obres per a evitar inundacions

Archivo - Arxiu - Façana del Palau de la Música de  València
Jorge Gil - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 19 junio 2024 16:42

   VALÈNCIA, 19 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El Palau de la Música de València durà a terme a partir del 22 de desembre del 2024 les obres de reparació en la zona d'accés a artistes per a evitar inundacions provocades per la pluja. Així, es retarden els terminis previstos inicialment per a la nova fase d'obres --la voluntat era començar este estiu-- a causa del tipus de contracte, que requerix d'"una sèrie de mesos per a fer-ho".

    A esta primera intervenció se li sumaran diferents actuacions que es desenvoluparan al llarg del 2025, entre elles, la de la climatització de l'auditori.

   Així ho ha manifestat el dimecres el director del Palau de la Música, Vicente Llimerá, després de la roda de premsa de presentació del nou programa de mecenatge 'Nou compàs: amics, amigues i mecenes del Palau".

   Cal recordar que el Palau va a escometre una sèrie d'obres necessàries per a esmenar les "deficiències" detectades en l'edifici per l'actual equip responsable després de la reforma que es va realitzar durant la legislatura anterior.

    La primera de les actuacions, la substitució del forjat, es durà a terme durant les vacances de Nadal d'enguany i, segons ha explicat Llimerá, tindrà una durada de deu dies, i "no afectarà" als recitals, atès que els concerts de Nadal seran a la vesprada i l'obra és "aliena" a la sala de concerts.

   En esta actuació es realitzarà "la substitució del forjat, s'extraurà i es baixarà 30 centímetres perquè no s'acumule l'aigua ací i es va a crear una mena de dipòsit d'aigua que estarà connectat amb el col·lector principal del saló", ha detallat, al mateix temps que ha precisat que a causa de la seua urgència esta serà la primera que es realitze de tot el conjunt d'obres pendents.

   Així mateix, ha assenyalat que el projecte de major envergadura, que comprèn la climatització de l'auditori, es preveu per a desembre del 2025 i el seu projecte d'obra ascendeix a un cost de 472.000 euros.

   El director del Palau ha indicat que esta actuació comporta "l'aixecament de tot el jardí i llevar la impermeabilització que hi ha, segellar tot de nova i amb materials actuals que són molt més eficients en la impermeabilització" per a "evitar que es produïsquen tots els problemes que hem tingut i que han sigut molts".

   D'altra banda, Llimerá ha indicat que entre les futures reformes que es contemplen dins de l'auditori valencià, figura l'ampliació ocasional de l'escenari Iturbi perquè, "en certs muntatges que ho requerisquen", es puga ampliar.

   "Reduïx evidentment l'aforament, però et permet fer muntatges molt significatius. De totes maneres, el Palau té 1.790 localitats, que sembla que siga xicotet, però és un auditori bastant gran per al que és una ciutat que no arriben al milió d'habitants", ha assegurat.

    També ha assenyalat que es té previst el condicionament acústic de la sala d'Assajos, a causa de les "denúncies i problemes" que va haver-hi perquè "en la direcció anterior, quan estava tancat el Palau, s'assajaven obres amb massa plantilla orquestral i van provocar problemes acústics".

   Finalment, Vicente Llimerá ha anunciat que també s'ha sol·licitat convertir "ocasionalment" el Hall de Bambús en una sala d'assajos perquè "amb una adaptació mínima acústica permet tenir una sala d'assajos gran para quan està la sala Iturbi ocupada, que no hàgem d'eixir del Palau".

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià