El PP proposa deduccions fiscals per a persones inscrites en gimnasos, clubs esportius i federacions

Carlos Mazón es reuneix amb entitats esportives
PPCV
Publicado: martes, 21 febrero 2023 16:32

   VALNCIA, 21 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El president del PPCV, Carlos Mazón, ha proposat rebaixes fiscals del 30% de la despesa esportiva fins a 300 euros per a persones que estiguen inscrites en gimnasos, clubs esportius o federacions.

   Així ho ha indicat el líder dels 'populars' valencians, que ha assegurat en un acte a Valncia que "són més d'un milió de persones que estan en gimnasos, clubs esportius o federats que s'estalviaran el 30% de la despesa esportiva, beneficiant sobretot a les famílies que més ho necessiten, als majors i a les persones amb algun grau de discapacitat".

   Així ho ha anunciat el president del PPCV, Carlos Mazón, qui ha indicat que "aquesta proposta pionera a nivell nacional contempla una deducció de fins a 300 euros del 30% de la despesa esportiva per unitat familiar en l'IRPF". "Aquest percentatge es veur incrementat fins al 50% per a majors de 65 anys i persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% , i fins al 100% per a majors de 75 anys i 66% de discapacitat", ha agregat.

   "Estem davant una mesura pionera que dona suport a l'esport en la seua perspectiva de salut. És una mesura valenta que té a veure amb la gran reforma fiscal que proposem des del PPCV", ha assenyalat. "La salut i l'esport no estan en l'agenda del PSPV ni de Puig, els qui no consideren el seu foment i promoció com una activitat que ens pot ajudar a tots a reduir la despesa farmacutica i sanitari, a evitar el sedentarisme i fomentar la productivitat", ha afegit.

   En concret, les despeses imputables a aquesta deducció serien l'abonament a una installació esportiva per a la prctica esportiva i les despeses derivades de la inscripció en equips federats i inscripcions en competicions del denominat deporte base. La proposta contempla una deducció de fins el 300 euros del 30% del gasto esportiu per unitat familiar en l'IRPF, amb un increment fins a de el 50% per a majors de 65 anys i persones que tinguen acreditada una discapacitat igual o superior al 33 per cent i fins al 100% per a majors de 75 anys i si la discapacitat acreditada és igual o superior a un 66%. "La mesura beneficiar especialment a les unitats familiars amb una renda inferior als 40.000 euros anuals", ha agregat.

   Carlos Mazón ha indicat que "és positiu fomentar hbits de vida saludable i per a apostem per l'establiment de mesures d'estímul per a la prctica de l'esport que repercuteix també en una millor qualitat de vida". "A més, és un sector econmic que proporciona ocupació a prop de 25.000 persones a la Comunitat Valenciana, amb un perfil de contractació que coincideix amb els grups més necessitats, el dels jóvens i el de les dones", ha indicat.

   El president del PPCV s'ha reunit aquest matí en la seu del PPCV amb representants de Confedecom (Federación de todas las federaciones deportivas de la Comunitat Valenciana), Colef (Colegio de Licenciados de Educación Física), FNEID (Federación Nacional Empresarios Deportivos), i Gepacv (Asociación de Gestores Deportivos).

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià