PP i VOX exerciran d'acusació en el cas Assut i hauran de compartir advocat

Archivo - Arxiu - Corbín en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: martes, 21 marzo 2023 14:49

   VALÈNCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El Jutjat d'Instrucció número 13 de València ha acceptat la personació del PP i de VOX en el conegut com a cas Assut, en el qual s'investiguen presumptes comissions a canvi d'adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament de la capital valenciana per part d'empreses adjudicatàries que haurien realitzat factures suposadament fictícies, així com un suposat finançament il·legal del PSPV en les eleccions de 2007 i 2008.

   D'aquesta manera, PP i VOX exerciran d'acusació popular en el procediment i hauran de compartir el mateix advocat, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la resolució, que és recurrible. A més, la jutgessa fixa una fiança de 10.000 euros per a poder personar-se.

   Segons informacions publicades, en la seua resolució, la jutgessa afirma que cap de les dos formacions indica el motiu pel qual es vol personar en el procediment i adverteix del risc d'estendre la confrontació política a la causa: "Cap dels partits ha intentat personar-se, almenys des de l'alçament del secret,*personant-se en aquest moment quan ens trobem immersos en ple període electoral,*del que podria inferir-se els verdaders motius d'aquestes personacions", assevera.

   Quan VOX va sol·licitar personar-se al gener d'enguany va avançar que pensava exigir la devolució efectiva de tots els fons públics obtinguts il·legalment i va assenyalar que "es perseguirà fins al final".

   Per la seua banda, el PP va assegurar que volia personar-se en el procediment per a "saber tota la veritat", "sense por a res" i "passe el que passe", va dir en el seu moment el president del PP valencià, Carlos Mazón.

   En aquest procediment, en la peça principal, amb més de mig centenar d'investigats, s'investiguen presumptes comissions a canvi d'adjudicacions d'obra pública per part d'empreses adjudicatàries que haurien realitzat factures suposadament fictícies i els delictes de delictes tràfic d'influències, prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, associació il·lícita i organització criminal.

   En l'última peça sobre la qual s'ha alçat el secret, la número 7, hi ha nou persones investigades: l'exresponsable de finances del PSPV Pepe Cataluña; l'expresident de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Juan José Moragues; l'ex-cap dels servicis jurídics de Divalterra José Luis Vera; l'ex conseller delegat de la societat estatal Aguas del Júcar S.A., José María Marugán; Juan José Fernández, exempleat d'Acciona; i els empresaris Jaime Febrer, Enrique Gimeno i Francisco Antonio Gigante.

   Segons consta en l'informe de la UCO d'aquesta peça, al llarg dels exercicis 2007 i 2008, la societat Cronosport va materialitzar diversos treballs de marxandatge per al PSPV, alguns dels quals s'emmarquen en les dos campanyes electorals. No obstant açò, alguns d'aquests treballs haurien sigut assumits realment per terceres empreses, a les quals eixa mercantil hauria emès facturació fictícia per a justificar l'abonament dels treballs per al Partit Socialista.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià