El PPCV demana explicacions sobre les subvencions que no haurà de retornar Francis Puig en caducar el termini

Archivo - Arxiu - El síndic del Grup Popular a Les Corts, Miguel Barrachina, en imatge d'arxiu
PPCV - Archivo
Publicado: jueves, 11 abril 2024 18:56

   Barrachina: "Assistim de nou a un engany més del Consell de Botànic que deien una cosa i després feien totalment la contrària"

   VALÈNCIA, 11 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El síndic del PP a Les Corts Valencianes, Miguel Barrachina, ha reclamat explicacions a l'exconseller d'Educació amb el Botànic, Vicent Marzà, per les subvencions en ajudes al valencià que no hauran de retornar dues empreses vinculades a Francis Puig, germà de l'expresident de la Generalitat, en haver caducat els terminis administratius.

   Segons Barrachina, el Consell presidit per Ximo Puig "a més de donar subvencions sense control a les empreses del seu germà i els seus socis també ha intentat condonar-los el deute que tenen amb tots els valencians".

    La secció quarta de la Sala contenciosa administrativa del TSJCV ha estimat els recursos presentats per les empreses de comunicació audivisual Canal Maestrat SL i Kriol Produccions SL contra les resolucions de la Generalitat que obligaven a aquest mercantils a retornar subvencions per un import total superior als 170.000 euros.

    El tribunal ha adoptat aquesta decisió en comprovar que el termini màxim legal de 12 mesos que té l'administració per a resoldre i notificar la decisió des de la incoació de l'expedient administratiu de reintegrament havia caducat.

    Segons ha assenyalat Barrachina en un comunicat, "és una vergonya que la Conselleria d'Educació governada per Compromís no reclamara dins del termini i en la forma escaient als socis de l'imputat germà Puig retornar les subvencions que els van ser requerides".

   Per a Barrachina, "assistim de nou a un engany més del Consell de Botànic que deien una cosa i després feien totalment la contrària" i ha lamentat que "al final els diners que els valencians han pagat amb els seus impostos no siga reclamat dins del termini i en la forma escaient per un Consell, el de Puig, que estava més preocupat per ajudar a les empreses dels seus germans que per salvaguardar els diners de tots els valencians".

   El síndic del PP creu que "estaria bé" que Marzà "isquera a donar explicacions per a saber de si es va tractar d'un error o si va rebre una instrucció de Ximo Puig per a deixar que l'expedient caducara i així no reclamar els diners suposadament defraudats".

   El dirigent 'popular' ha subratllat que Francis Puig i els seus socis "han reconegut en seu judicial que no justificaven adequadament les subvencions rebudes". Per contra, ha defensat que amb la Generalitat presidida per Carlos Mazón "es baixen els impostos per a beneficiar a tots i abans amb el Consell de Puig només eres beneficiari si eres del clan dels Puig".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià