El PSPV rebutja valorar la marxa d'Ábalos al Mixt: "Estem molt bé representats amb els diputats que tenim"

L'exministre de Transports i diputat del PSOE, José Luis Ábalos, a la seua eixida al Congrés dels Diputats
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado: miércoles, 28 febrero 2024 11:53

   Assegura que en el 'cas Koldo' "no hi ha absolutament res relacionat" amb el PSOE a la Comunitat Valenciana

   VALÈNCIA, 28 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz, ha rebutjat valorar la decisió del diputat per València José Luis Ábalos d'anar-se al Grup Mixt del Congrés després que el PSOE li exigira l'acta pel 'cas Koldo'. "No vaig a entrar en valoracions personals, és la seua decisió i haurà de ser valorada", ha resolt.

   En qualsevol cas, ha tornat a defensar "l'actuació" del seu partit en aquest cas i ha recalcat: "El PSPV està molt bé representat amb els diputats que tenim actualment al Congrés, que faran magnífica labor en defensa dels interessos valencians".

   Així ho ha declarat en els passadissos de Les Corts després que Ábalos decidira aquest dimarts anar-se al Grup Mixt, la qual cosa li ha implicat una suspensió cautelar del partit, arran de l'ultimàtum del PSOE que deixara el seu escó en considerar que té responsabilitats polítiques en el cas que investiga presumptes mossegades en contractes de compra de mascaretes durant la pandèmia amb la implicació del seu exasesor, Koldo García.

   El 'número tres' del PSPV ha defensat la resposta de Ferraz "amb la voluntat d'exemplificar la vida pública espanyola i valenciana". És més, ha assegurat que no hi ha cap altre partit a Espanya amb aquests estàndards de "neteja i honor".

   "Hem pres decisions duríssimes i hem demostrat un cop més que la corrupció és incompatible amb el Partit Socialista", ha proclamat.

   Per contra, ha acusat al PP de viure en una "realitat paral·lela" amb les seues crítiques pel 'cas Koldo' quan és l'únic partit condemnat com a "banda criminal organitzada". Ha posat l'accent que no hi ha "absolutament gens" relacionat amb el PSPV en aquest cas i ha denunciat que "és deleznable que el PP intente alçar sospites sense justificació".

   "És l'argument bàsic de Carlos Mazón -president de la Generalitat i líder del PPCV-: intentar fer el que cap a Mariano Rajoy en el poder en assetjar i utilitzar a mitjans públics per a perseguir al principal partit alternatiu al PP", ha asseverat, per a advertir als 'populars' que "no és de rebut que exigisquen responsabilitats que no assumeixen com a pròpies".

"TELLADO DIU EL QUE DEIA CASAT"

   El també síndic del PSPV a Les Corts s'ha preguntat "com pot ser que Miguel Tellado -portaveu del PP al Congrés- diga que és indecent cobrar comissions en el pitjor moment de la pandèmia quan Pablo Casado -exlíder del PP- va ser liquidat precisament per fer aquesta afirmació i substituït amb traïdoria i nocturnitat amb el suport de tot el PP".

   En clau valenciana, ha criticat que "dirigents polítics com Miguel Barrachina -síndic del PP- ha participat en actes de la Gürtel" i ha reiterat que "Mazón i gran part del Consell són hereus polítics d'un 'expresident' com Eduardo Zaplana que se senta en el banc dels acusats per privatitzar el sector públic".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià