Puig considera que la situació de Puigdemont és "anòmala" i demana tornar a la normalitat

Discurso de Año Nuevo del presidente Ximo Puig
GVA
Publicado 16/1/2018 18:58:28CET

MADRID, 16 Ene. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha descrit com "anòmala" la situació de Carles Puigdemont a Brussel·les, on pretén ser investit president de la Generalitat catalana, i per això ha cridat a "superar" aquesta situació i al fet que Catalunya recupere la "normalitat".

"El fonamental és que es vaja transitant fins a la normalitat. Cal fer esforços a tot arreu", ha assegurat el president valencià abans de participar al fòrum Exceltur sobre turisme sostenible, a un dia de la constitució del Parlament que ix de les eleccions del passat 21 de desembre.

En la mateixa línia s'ha expressat la presidenta balear, Francina Armengol, que ha mostrat el seu "respecte absolut" al procés de demà al Parlament català, encara que ha expressat el seu desig que la situació política a Catalunya torne a "la normalitat", assenyalant el diàleg com a millor eina per resoldre la crisi.

EL FINANÇAMENT NO ES POT ARURAR PER CATALUNYA

Tots dos mandataris han recordat que el Govern de Mariano Rajoy es va comprometre ara fa un any a revisar el model de finançament autonòmic per resoldre les "asimetries" existents.

Per això, Puig considera que estem davant un incompliment "greu" i el Govern central ha de "desembussar" aquesta qüestió. "No es pot posar d'excusa Catalunya, ha de complir la seua paraula i plantejar ja un model adequat", ha reclamat el president valencià a l'Executiu. "L'article 155 és important i el 156, que garanteix la sostenibilitat de les comunitats, també", ha reblat.

"No es pot tirar la pilota cap a endavant i dir que no ha passat res", ha resumit Puig. Mentre que Armengol ha secundat el líder valencià, ha assegurat que el nou model de finançament és una "reivindicació" que segueix vigent que seguirà sobre la taula i per això ha demanat al Govern central que "vaja per feina".

colaboracio