El regidor de Borriana Vicent Granel substituirà a Marzà en el grup de Compromís a Les Corts

Vicent Marzà
JESÚS PRATS (PRATS I CAMPS)
Publicado: martes, 11 junio 2024 16:18

   VALÈNCIA, 11 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El regidor de Compromís a Borriana Vicent Granel substituirà al portaveu adjunt de la coalició a Les Corts Vicent Marzà, una vegada prenga l'acta d'eurodiputat que ha obtingut en les eleccions europees del diumenge.

    Marzà continuarà exercint les seues competències a Les Corts Valencianes fins que el BOE publique la llista de noms d'eurodiputats i diputades. Segons el decret de convocatòria de les eleccions europees, la publicació estatal s'ha de realitzar abans del 29 de juny.

   Serà en este moment quan Vicent Marzà, arreplegarà la seua acta d'eurodiputat i s'incorporarà com a diputat del grup parlamentari de Compromís a Les Corts, Vicent Granel.

   Marzà exercirà les seues funcions en el grup parlamentari de Compromís fins que s'active la seua acta d'eurodiputat i, per exemple, assistirà esta setmana al Ple de les Corts fixat els dies 12 i 13 de juny. El seu relleu com a portaveu adjunt es decidirà posteriorment.

   En el moment en què Vicent Marzà es convertisca de forma efectiva en eurodiputat de Compromís, Vicent Granel, el pròxim en la llista del grup parlamentari de la coalició, arreplegarà l'acta de diputat a les Corts.

   Granel va ser vicealcalde de Borriana, i regidor de Cultura, Normalització Lingüística, Arxiu, Esports i Comunicació del 2015 al 2019. Posteriorment, va ser Regidor de Cultura, Arxiu, Normalització Lingüística i Agricultura en l'Ajuntament de Borriana del 2019 al 2023.

    El nou diputat coincidirà a Les Corts amb el seu successor en les responsabilitats de Cultura a la ciutat, el parlamentari de Vox Jesús Albiol. Tots dos s'han enfrontat en el ple en diverses ocasions a compte de la "censura" que Granel denúncia que intenta aplicar Albiol sobre revistes en valencià i literatura LGBTI a la biblioteca municipal.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià