Ruixats localment forts obliguen a mantindre aquest divendres l'alerta nivell groc al nord de Castelló

Predicció meteorològica del divendres 9 de juny
AEMET
Publicado: viernes, 9 junio 2023 10:04

   VALÈNCIA, 9 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La Comunitat Valenciana viurà un divendres amb probables ruixats a la vesprada a la mitat nord de Castelló, que podran ser localment forts i amb tempestat i que obligaran a activar l'alerta groga per risc de tempestats i pluges que acumularan 20 mm en una hora al nord de la província de Castelló.

   Durant la jornada, es registraran intervals nuvolosos. A més, bufarà un vent del sud al litoral i fluix de l'oest a l'interior de la mitat sud, amb augments ocasionals d'intensitat, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

   Quant a les temperatures, les mínimes experimentaran un lleuger ascens; mentre que les màximes registraran un ascens, que serà localment notable al litoral i prelitoral central.

   En concret, a la província de Castelló, els termòmetres anotaran 33º de màxima a la Vall d'Uixó, 31º a Castelló de la Plana, 27º a Vinaròs i 26º a Morella, mentre que les mínimes oscil·laran entre els 14º a Morella i els 20º en la capital.

   A Valencia, el mercuri aconseguirà els 33º de màxima a València, 31º a Gandia, 30º a Ontinyent i 27º a Requena. Per la seua banda, les mínimes se situaran entre els 15º de Requena, els 17º d'Ontinyent, els 19º de València i Gandia.

   Finalment, a Alacant, s'esperen màximes de 31º a Oriola i Elx, 29º a Alacant, 28º a Dénia i 27º a Alcoi. Les mínimes seran de 16º a Alcoi, 18º a Elx i Dénia, 19º a Oriola i 20º a Alacant.

   El nivell de preemergencia per risc d'incendis forestals per a aquest divendres és baix-mig a tota la Comunitat Valenciana, segons informa el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, que alerta del risc de tempestats seques a l'interior nord i el litoral nord de Castelló.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià