Serenates oferirà una desena de concerts a La Nau amb Martirio, Sandra Monfort i formacions universitàries

Martirio i Raúl Rodríguez
REMESA SERENATES (UV)
Publicado: jueves, 1 junio 2023 12:22

   VALÈNCIA, 1 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El XXXVI festival Serenates oferirà una desena de concerts en el claustre del Centre Cultural La Nau de València entre el 24 de juliol i el 2 de juny. Un d'ells serà, el 30 de juny, l'actuació de Martirio, que juntament amb el guitarrista Raúl Rodríguez visita per primera vegada aquest certamen.

   Amb aquest, Serenates portarà 36 anys amenitzant les nits d'estiu des del claustre de l'edifici històric de la Universitat de València, destaca la institució académica en un comunicat.

   Inaugurarà el festival l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (24 de juny, 22 hores) amb una producció pròpia que estrenarà en Serenates. L'orquestra universitària, dirigida per Beatriz Fernández Aucejo, presentarà el concert 'Una nit màgica' en el qual es fusionen poemes simfònics i danses de Dvorak i Saint-Saëns mentre té lloc la projecció en directe d'una videoescena creada per alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, resultat d'un taller impartit per l'artista visual i 'new media' Elena Juárez.

   Es tracta, a més, d'un concert especial que estarà dedicat al 40 aniversari de la Fundació General de la Universitat de València, sent aquest el punt de partida de diverses commemoracions durant la resta de l'any.

   Diumenge 25, a les 12 hores, serà el torn de la Coral Allegro de l'ONCE, que torna a Serenates amb un concert recopilatori dels programes que ha presentat al llarg dels seus 40 anys de trajectòria, fomentant el cant coral com a eina d'inclusió i de difusió de valors com la solidaritat, el compromís i la diversitat social.

   El mateix diumenge per la nit (22 hores), l'Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres, interpretarà el 'Rèquiem' de Brahms en una versió de cambra que comptarà amb les veus de Belén Roig i Francisco García, els pianos de Paula Tamarit i Juan Camilo Reyes, i els timbals de Sergi Izquierdo. El concert es completarà amb 'Immortal Bach' de Nystedt.

   El caràcter eclèctic de Serenates podrà evidenciar-se nit rere nit. Així, es passarà del cant coral de l'Orfeó el diumenge al concert jazzístic 'The Atomic Mr. Basie' el dilluns 26 (22 hores) a càrrec de l'Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Dirigida per Jesús Santandreu, aquesta jove formació realitzarà un recorregut pels 11 temes del disc de títol homònim publicat pel paradigmàtic Count Basie i la seua 'big band' el 1958.

   Dimarts 27 (22 hores) hi actuarà la cantautora valenciana Sandra Monfort, acompanyada als cors i el violí per Amanda Monfort, i a la percussió i els sintetitzadors per Jordi Ortolà. Sandra Monfort oferirà un espectacle tradicional i avantguardista, ancestral i modern, orgànic i digital, de poesia i cançó connectada a la mediterrània i al folk.

   La Tendresa, que dirigeix Èlia Casanova, pujarà a l'escenari dimecres 28 (22 hores) per a presentar el programa 'Plebeyos bailes', el qual dona a conéixer una part oblidada de la música popular del Segle d'Or: la pràctica musical de les dones de les capes socials més populars que es reunien a tocar, cantar i ballar en la clandestinitat.

   Dijous 29 (22 hores), dins de la programació dedicada a la música composta i interpretada principalment per músics valencians, hi haurà l'actuació de l'Orquestra de València amb el concert 'Una nit amb el Mestre Serrano', homenatge al 150 aniversari del músic valencià José Serrano, amb direcció de Daniel Gil de Tejada i la participació de la jove pianista María Linares.

A CHAVELA

   Divendres 30 (22 hores) arribarà el concert de Martirio i el guitarrista Raúl Rodríguez, que constarà d'un repertori basat en la producció de la gran Chavela Vargas. Es tracta d'una selecció de temes del disc que tots dos han produït en homenatge a la cantant i que porta per títol 'De un mundo raro, cantes por Chavela'.

   Martirio & Raúl Rodríguez oferiran, doncs, diferents versions de la seua admirada Chavela al compàs del flamenc, a més d'interpretar en aquest concert peces de blues, swing, boleros, tangos i coples.

   Seguint la línia formativa i de promoció de joves músics, Serenates acollirà dissabte 1 de juliol (22 hores) el concert d'una nova orquestra universitària visitant: l'Orquesta Sinfónica de la Universidad Complutense de Madrid. Amb direcció del valencià José Sanchís, l'agrupació musical madrilenya visitarà València en el seu 10é aniversari per a presentar un programa que inclou la famosa 'Suite del llac dels cignes' de Txaikovski, l''Egmont' de Beethoven, i l'expressiu i colorista 'Capritx Espanyol' de Rimski-Kórsakov.

   El fermall d'or a la 36a edició de Serenates anirà a càrrec del Cor de la Generalitat, que actuarà diumenge 2 de juliol (22 hores) juntament amb el Premi Nacional de Música 2020, Spanish Brass, per a interpretar, baix la direcció de Francesc Perales, el concert 'Magnificat brass', un projecte que va sorgir de la peça 'Magnificat', escrita pel compositor alzireny Juanjo Colomer el 2018 per al quintet de metall.

   Tota aquesta programació és possible gràcies a la coproducció de la Universitat de València i l'Institut Valencià de Cultura, a més del suport i la col·laboració de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, l'Ajuntament de València, el Palau de la Música de València, el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, l'European Festival Association i la Fundació Banc Sabadell.

   Les entrades, amb un preu de 3,15 euros, es posen a la venda a partir d'aquest dijous en modalitat online a través de www.latenda.es/entrades, mentre les entrades físiques es podran adquirir a la botiga de La Tenda UV al Centre Cultural La Nau; excepte les del concert de la Coral Allegro ONCE València del 25/06 12h, que és d'entrada lliure; i les de l'Orquestra de València del 29/06 22h, a la venda en https://www.palauvalencia.com/evento/marta-linares-piano/. Localitats no numerades.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià