Teresa Ribera obrirà la Setmana dels Drets Humans a la Universitat de València

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, en una imatge d'arxiu
Carlos Luján - Europa Press
Publicado: miércoles, 7 diciembre 2022 10:48

   VALÈNCIA, 7 Dic. (EUROPA PRESS) -

   Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, pronunciarà, dilluns que ve 12 la conferència d'obertura la Setmana dels Drets Humans que, com cada any, organitza l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV).

   La conferència tindrà lloc en el vestíbul de la Facultat de Dret (campus dels Tarongers), on la rectora Mavi Mestre i el degà de la facultat, Javier Palao, inauguraran, al costat del director de l'IDH-UV, Fernando Flores, les jornades a les 12.15 hores.

   En aquesta edició, la Setmana dels Drets Humans porta per títol 'Crisi i Drets Humans', tema sobre el qual versarà la intervenció de Ribera, avança la institució acadèmica.

   Les sessions de la setmana es desenvoluparan fins al dijous 15, quan serà la clausura amb la conferència 'Sense crisi no hi ha drets' del senador i catedràtic de Filosofia del Dret Javier de Lucas.

   El propòsit d'aquestes jornades, obertes a tothom, és posar a l'abast d'estudiants i interessats els debats que en aquesta època de canvis i crisis es plantegen entorn dels Drets Humans. El canvi climàtic, migracions i refugi, els drets digitals, la protecció dels drets socials, els drets dels animals i el consum de carn, el tracte a les persones majors, la llibertat d'expressió i els casos creixents de censura i cancel·lació. Aquest i alguns altres temes s'exposaran en diferents formats (tallers, taules redones, cinefórum...) al llarg de la setmana.

PRESENT I FUTUR DE L'ALBUFERA

   En la vesprada del dilluns, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, inaugurarà, a les 17.30 hores en el vestíbul de la facultat, l'exposició 'La Albufera: presente y ¿futuro?'. A continuació tindrà lloc l'entrega dels premis als treballs de finalització de grau de la càtedra de Transició Verda de la UV.

   Al llarg de la setmana se celebrarà una xarrada participativa sobre ciència, innovació i canvi climàtic, així com una taula redona sobre nous drets, drets dels animals: maltracte animal, consum de carn i pandèmies, el taller 'Futurs digitals: necessitem parlar en clau de drets humans', una sessió del laboratori de sèries de ficció sobre distopías i drets humans, la projecció del documental 'Nations of Water', una altra taula redona sobre drets sociolaborals en temps de crisis i una entrevista sobre els drets de les persones majors en les residències al director d'investigació d''InfoLibre', Manuel Rico. El programa detallat pot consultar-se en la web de l'IDH-UV.