La UE doblarà la capacitat de la seua missió d'entrenament per a formar a 30.000 militars ucraïnesos

Més de 200 militars ucraïnesos que realitzaran el seu ensinistrament a Espanya arriben a la Base Aèria de Torrejón de Ardoz, a 12 de gener de 2023
Alberto Ortega - Europa Press
Publicado: miércoles, 1 febrero 2023 18:11

   BRUSSEL·LES, 1 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Unió Europea augmentarà la capacitat de la seua missió d'entrenament a les tropes ucraïneses i aspira a ensinistrar a 30.000 soldats, en un impuls per a duplicar la capacitat inicial de l'operació establida el passat octubre per a ajudar l'Exèrcit ucraïnés a combatre l'agressió russa els pròxims dos anys.

   Fonts europees confirmen aquest anunci que es farà oficial aquest dijous en el viatge del col·legi de comissaris a Kíiv, amb la presidenta Ursula von der Leyen al capdavant, per a mantindre un cara a cara amb el Govern ucraïnés.

   D'aquesta manera, la UE redobla la seua missió d'assistència militar a Ucraïna (EUAM) i duplica els objectius de la missió, incloent l'entrenament a soldats ucraïnesos en sistemes com els tancs occidentals Leopard que països com Alemanya, Polònia o Espanya s'han compromès a subministrar.

   Aquest pas suposa "un gran esforç" per a la missió europea, assenyalen les fonts, que no obstant açò recalquen que es tracta d'un nou senyal de suport militar a Ucraïna enfront dels nous atacs russos. "No cal esperar al fet que Rússia reforce els seus atacs", assenyalen les fonts, que recalquen que es tracta de la missió més "exitosa" i "ràpida" de la història de la UE.

   En aquest sentit s'entén també la partida de 45 milions d'euros acordada fa unes setmanes pels ministres d'Exteriors europeus per a subministrar de més material i recursos a l'operació, en la qual participen més de 20 Estats membres i que té les seues bases principals a Alemanya i Polònia però es coordina directament des dels comandaments militars de la UE a Brussel·les.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià