UGT-PV esmena la Llei de Comerç perquè no s'òbriga en festius de Nadal, l'1 de maig i el 9 d'Octubre

Archivo - Arxiu- Botiga oberta a València
ROBER SOLSONA/ EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: viernes, 3 febrero 2023 11:29

   VALÈNCIA, 3 Feb. (EUROPA PRESS) -

   UGT-PV ha presentat aquesta setmana una esmena a Les Corts a la Llei de Comerç Sostenible, després d'arreplegar un total de 24.163 firmes, per a exigir que "en cap cas" es podrà obrir al públic els diumenges i festius següents: 1 de gener, 6 de gener, 1 de maig, 9 d'octubre i 25 de desembre, així com el 26 de desembre quan aquest siga declarat festiu per trasllat de la festa de Nadal. També reclama que el tancament al públic en Nit de Nadal i nit de Cap d'Any es produïsca a les 15 hores.

   Amb aquest gest torna a posar sobre la taula el problema de la conciliació familiar i social dels treballadors en el comerç i els grans magatzems. "Tal com succeïra amb les obertures del comerç en diumenges i festius, seran els nostres polítics els que hauran de triar si estan del costat dels treballadors i les treballadores o no", reivindica en un comunicat.

   Al mateix temps, el sindicat ha enviat carta a les sis síndiques dels grups parlamentaris perquè facen seua l'esmena i la defenguen en la comissió pertinent, posant-nos a la seua disposició per a qualsevol aclariment.

   Al seu juí, aquesta proposta té cabuda perquè Llei Estatal 1/2004, d'horaris comercials, en el seu article 2 estableix que és competència de les comunitats autònomes la regulació dels horaris d'obertura i tancament dels locals comercials.

   Al novembre, UGT-PV va presentar el conseller d'Economia, Rafa Climent, les 24.163 firmes arreplegades, sol·licitant que els establiments comercials tanquen al públic a les 15 hores els dies 24 i 31 de desembre.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià