Vaticà.- El Vaticà aclarix que està a favor de despenalitzar l'homosexualitat

Publicado: jueves, 11 diciembre 2008 14:53

ROMA, 11 Dic. (de la corresponsal d'EUROPA PRESS, G. Moreno) -

El director de la sala de premsa del Vaticà, Federico Lombardi, ha assegurat hui que l'Església catòlica "està a favor de la despenalització de l'homosexualitat" i ha aclarit que això "mai s'ha posat en discussió".

L'Església és "contrària a les lleis penals que consideren que l'homosexualitat és un crim". El que rebutja, en canvi, és el reconeixement dels matrimonis entre persones del mateix sexe, ja que, segons la seua doctrina, "el verdader matrimoni és entre un home i una dona", ha explicat.

Lombardi ha fet estes declaracions durant la roda de premsa de presentació del missatge de la pau de Benet XVI per a l'any 2009 i en resposta a les preguntes dels periodistes, que li han demanat que aclarira la posició del Vaticà respecte al document que França vol presentar davant de l'ONU per a despenalitzar l'homosexualitat.

De fet, Lombardi ha destacat que la polèmica sobre el suposat 'no' del Vaticà al document "s'ha construït" sobre una cosa "vaga", ja que el text encara no ha sigut presentat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià