Veneçuela.- Els governadors veneçolans electes prendran possessió este dimarts davant l'Assemblea Nacional Constituent

Publicado 17/10/2017 11:45:37CET

CARACAS, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de l'Assemblea Nacional Constituent (ANC), Delcy Rodríguez, ha anunciat que els governadors electes en la jornada electoral del diumenge juraran el seu càrrec este dimarts davant la càmera que ella presideix.

Rodríguez ha destacat que les eleccions del diumenge han suposat un nou capítol en la història, "un bolivarianisme en renaixement, una esperança renovada" que, a pesar de les sancions i "amenaces" dels Estats Units i el Canadà va fer triomfar un "vot antimperialista", segons arreplega el diari veneçolà 'L'Universal' en la seua edició digital.

A més, Rodríguez ha emplaçat a la principal coalició opositora, la Taula de la Unitat Democràtica (MUD) a donar la cara davant el país i exercir la seua responsabilitat política perquè "el procés electoral es va realitzar amb totes les garanties de la llei".

La presidenta del Consell Nacional Electoral (CNE), Tibisay Lucena, ha explicat que este dimarts entregarà a l'ANC un informe detallat amb còpia de les actes de totalització, adjudicació, i proclamació de les eleccions regionals d'este diumenge, en les quals es van triar 23 governadors.

Durant una roda de premsa, Lucena, en companyia de la presidenta de l'ANC, ha destacat que els comicis regionals es van realitzar "dins de la normalitat", ja que "són molt poques les novetats que explicar" i les que van succeir enfront de centres de votació van ser processades i resoltes immediatament.

Lucena ha emplaçat les organitzacions amb finalitats polítiques que no estiguen d'acord amb els resultats que facen ús de l'escrit en la Llei Orgànica de Processos Electorals en el seu article 203 i 206 mitjançant impugnacions perquè és un dret dels ciutadans.

Resta encara "l'auditoria fase dos de verificació ciutadana, que està pautada en el cronograma electoral publicat, i es farà el 20 d'octubre". Igualment, ha apuntat que l'auditoria de dades d'electors es realitzarà entre l'1 i el 4 de novembre amb presència de tècnics i de l'ANC.

colaboracio