Vox es queda a soles a Les Corts amb la seua proposta de llevar la nacionalitat espanyola a immigrants delinqüents

El síndic de Vox, José Mª Llanos
JOSÉ CUÉLLAR/CORTS VALENCIANES
Publicado: jueves, 23 mayo 2024 11:44

   VALÈNCIA, 23 May. (EUROPA PRESS) -

   El PP ha rebutjat al ple de Les Corts una proposició no de llei (PNL) dels seus socis de govern de Vox per a instar el Govern a modificar el Codi Civil i el Codi Penal per a llevar la doble nacionalitat als immigrants que cometen delictes de terrorisme, contra l'ordre públic, traïció i contra la pau o la independència de l'estat o contra la comunitat internacional.

   En el debat d'ahir, la portaveu adjunta del PP Laura Chuliá va explicar que la legislació espanyola no requereix de canvis "dràstics" per a llevar la doble nacionalitat, encara que ha reconegut que "és innegable que a Espanya hi ha un problema d'inmigracion irregular impulsat per les polítiques erràtiques del Govern".

    "Sentim-nos orgullosos de la igualtat entre els espanyols de naixement o d'adopció i que el pes de la justícia caiga per igual sobre tots dos", ha reivindicat. Dirigint-se a Vox, va assenyalar que "hi ha moltíssimes coses" que els uneixen i "unes altres" que els separen, ja que va advertir que amb aquestes propostes "correm el risc d'una visió esbiaixada i pejorativa del fenomen migratori".

   Per la seua banda, el síndic de Vox, José Mª Llanos, va defensar que el seu PNL és "lògica, raonable i de sentit comú" i ha instat els grups a "apartar la ideologia". "Un immigrant que venja a treballar és benvingut, però si ve a fer-nos mal com més lluny millor", va dir, i va rebutjar que la seua iniciativa siga "electoralista".

   Des de l'oposició, la diputada socialista Alicia Andújar va denunciar que Vox dona "un pas més en la seua xenofòbia", a més de preguntar-se si "tenen por que el PP faça com Feijóo i els avance per la dreta".

   Jesús Pla (Compromís) va coincidir a criticar aquesta PNL "d'absoluta demagògia i inutilitat". "Vostè creu que a una persona que és capaç d'immolar-se en un atemptat jihadista li va a importar que l'estat espanyol li lleve la nacionalitat?", pregunta al síndic de Vox.

   La setmana passada, aquest grup ja es va quedar a soles en la PNL contra la "immigració il·legal i la inseguretat", en votar en contra tant el PP com l'oposició en el ple de Les Corts.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià