El Parlament rebutja l'esmena a la totalitat del PP a la Llei de la Bona Administració i el Bon Govern

Actualizado: martes, 8 febrero 2011 20:28

Soler (PP) critica que la creació de l'Oficina d'Avaluació Pública serà l'ens dels "endollats del Govern actual"


PALMA DE MALLORCA, 8 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha rebutjat, amb els vots del PSIB, Bloc i UM, l'esmena a la totalitat a la Llei de la Bona Administració i el Bon Govern, presentada pel PP i defensada per la diputada Catalina Soler, qui ha considerat que aquesta normativa "no serveix per combatre la corrupció", sinó per "fer favors a gent coneguda" pel Govern.

Durant la seva intervenció, Soler ha criticat que aquesta Llei no recull res nou que no estigui previst en altres normatives, de manera que l'ha qualificat d'"irrellevant", tenint en compte que reconeix drets que ara estan establerts en altres "normes bàsiques estatals", raó per la qual el PP "ha presentat esmenes de supressió a la meitat dels articles per evitar duplicitats".

Així, ha censurat que dels 65 articles de la Llei, només tres es refereixen a la transparència en la gestió de les institucions públiques, si bé ha estimat que "no aporten res nou, ja que el que estableixen ara està previst a la Llei de Contractes del Sector Públic".

En aquesta línia, Soler ha reprovat que, "en lloc de facilitar la legislació actual, la complica", i alhora ha manifestat que l'única novetat de la normativa és la creació de l'Oficina d'Avaluació Pública, que, segons la seva opinió, serà l'ens dels "endollats del Govern actual", ja que "segurament, s'integraran amb facilitat en el mateix als qui ara han treballat en programes d'obres i serveis per a la Direcció General de Qualitat".

"Si tan important és aquesta llei, com és possible que no hagi estat aprovada durant els últims tres anys de legislatura?", ha preguntat la parlamentària 'popular', qui ha advocat per elaborar un "Pla de Qualitat, tal com tenen totes les Comunitats Autònomes", amb la finalitat de garantir la transparència en les administracions públiques. Alhora, ha afegit que aquest Pla hauria d'anar encapçalat amb una declaració política de "compromís amb la qualitat i la millor administració".

Molt contrària ha estat la posició del conseller de Presidència, Albert Moragues, qui ha defensat que aquesta Llei suposarà un "control rigorós" de la gestió en les institucions, el que, segons la seva opinió, "permetrà recuperar la credibilitat de les mateixes i dels polítics en un moment delicat respecte a la confiança dels ciutadans".

"EVITAR PRÀCTIQUES DE GESTIÓ DOLENTA PÚBLICA"

A més, ha afegit que aquesta Llei respon a la "necessitat" de dotar a Balears d'infraestructures de "integritat", amb la finalitat d'"evitar les pràctiques de gestió dolenta pública". D'aquesta manera, ha estimat que l'única manera de "superar els episodis" de corrupció que han marcat la vida d'aquesta Comunitat Autònoma és "dotar a l'activitat pública de la màxima transparència", mitjançant una norma "actualitzada" semblant a la qual existeix a nivell estatal i europeu.

"La ciutadania es mereix unes institucions amb la màxima qualitat possible i amb l'ús òptim dels recursos, mentre que també es mereixen una millor revisió dels comptes públics", ha recalcat Moragues, i alhora ha ressaltat que l'esmentada Llei "no lluita contra ningú, sinó a favor de la transparència".

Així, ha dit que "val la pena lluitar per això", si bé ha reconegut que la normativa "només serà bona si tots la recolzem", motiu pel qual ha demanat al PP que es "incorpori" donant suport a la Llei.

En aquesta línia, ha advertit que si s'aproven les 56 esmenes parcials presentades pel PP, la Llei quedarà "en res", i alhora ha manifestat que si aquesta formació considerés tan "irrellevant" la normativa, no plantejaria "tantes esmenes".