Agro.- Catalunya augmenta un 14% les exportacions agroalimentàries

Aceite de oliva, dieta mediterránea
EP/MRMONKEY
Europa Press Economía Finanzas
Actualizado: martes, 15 marzo 2011 19:13

BARCELONA 15 Mar. (EUROPA PRESS) -

Catalunya va augmentar un 14% les exportacions agroalimentàries el 2010, davant d'un increment de les importacions del 3%, segons dades de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Això ha contribuït a la millora de la balança agroalimentària amb l'exterior, que s'ha situat al 80,1%, respecte del 37,3% del 1986.

El cap del Gabinet Tècnic de la Conselleria, Francesc Reguant, ha explicat a Europa Press que, malgrat que Catalunya ha estat tradicionalment dependent de l'exterior, ha desenvolupat molt la indústria elaboradora.

"Catalunya és la primera regió europea en indústria agroalimentària, amb un sector molt competitiu que malgrat la crisi ha resistit i ha millorat les exportacions", ha argumentat.

El repte a curt i mitjà termini és l'augment de costos de les matèries primes, com soja i cereals, que faran créixer el valor de les importacions i pot perjudicar la taxa de cobertura.

Catalunya exporta sobretot productes carnis, vi i cava, oli i fruita, mentre que importa sobretot soja, cereals i llet com primera matèria.

Contenido patrocinado