Agro.- Catalunya promou un 'lobby' en defensa de l'oli d'oliva davant de la Unió Europea

Aceite de oliva, dieta mediterránea
EUROPA PRESS/MRMONKEY
Actualizado: miércoles, 28 marzo 2012 15:40

BARCELONA, 28 Mar. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit una reunió sobre la futura plataforma tècnica d'oli d'oliva de l'Associació Europea de Regions amb Productes d'Origen (Arepo) i de l'Assemblea de les Regions Europees de Fruites, Llegums i Hortalisses (Areflh), per defensar l'oli d'oliva davant de les institucions europees.

Durant la reunió tècnica, en què també han estat presents el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila; el director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, i el cap de Relacions Exteriors, Joan Mier, s'han establit les bases tècniques del 'lobby'.

El 'lobby' es podria constituir formalment abans d'estiu, i entre les seves principals accions destaca el desenvolupament de la política agrària comuna (Pac); la promoció i la formació, sobretot dels beneficis de la dieta mediterrània; la tecnologia; la qualitat, i els acords comercials amb altres països.

L'Associació Europea de Regions amb Productes d'Origen és un organisme internacional que reuneix 27 regions europees de França, Itàlia, Espanya, Alemanya i Portugal que porten a terme una política de qualitat basada en les Denominacions d'Origen Protegides (DOP) i les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP).

L'Assemblea de les Regions Europees de Fruites, Llegums i Hortalisses està formada per 26 regions europees que pertanyen a França, Portugal, Espanya, Itàlia i Bèlgica, i que representen el 40% de la producció de fruites i hortalisses.