Agro.- La gastronomia tradicional catalana es promociona al Poble Espanyol fins al maig

De Izquierda A Derecha: Domènec Vila, Jorge Bernárdez Y Sebastià Barnús
EUROPA PRESS
Europa Press Economía Finanzas
Actualizado: miércoles, 15 febrero 2012 17:14

BARCELONA 15 Feb. (EUROPA PRESS) -

La cultura agroalimentària catalana i la producció tradicional es donaran cita al Poble Espanyol des del 25 de febrer fins al maig, l'últim dissabte de cada mes, en el cicle de festes gastronòmiques populars GastroPop, segons han comunicat els organitzadors en roda de premsa.

L'objectiu d'aquestes jornades gastronòmiques, en paraules del director general del Poble Espanyol, Jorge Bernárdez, és "acostar la cultura urbana i rural, així com donar a conèixer els productes de qualitat en un entorn festiu i pròxim", i ha afegit que no només servirà per a degustar productes catalans, sinó que també hi haurà una part comercial.

La primera cita tindrà lloc el proper dissabte amb una calçotada popular que comptarà amb la col·laboració de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) del Calçot de Valls, i es realitzaran tallers sobre el seu cultiu, tal com ha explicat el seu vicepresident, Sebastià Banús, a més de la participació dels teatres de Barcelona Poliorama i Victòria, així com amb els Castellers de Santa Coloma.

Les següents GastroPop previstes són al març amb el 'Bacanal a Quaresma. La Festa del Porc'; a l'abril, 'Peix i Marisc de Barcelona. La festa del Mar', i al maig, 'De Bona Llet. La festa dels formatges artesans catalans', i durant les jornades es degustaran vins i es podrà participar en un taller d'elaboració de còctels.

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat, Domènec Vila, ha declarat que aquesta iniciativa del Poble Espanyol té el suport del Govern "per reconèixer el treball dels productors de qualitat i donar-los a conèixer tant a l'àmbit metropolità com als turistes que visiten aquest lloc".

Contenido patrocinado