BARCELONA 18 Nov. (EUROPA PRESS) -
El laboratori de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha superat l'auditoria de l'Entitat Nacional d'Acreditació (Enac), que li ha concedit una credencial ISO pels seus assajos fisicoquímics amb vins i caves.
En un comunicat, el departament ha assenyalat que l'acreditació reconeix la competència tècnica per a la realització d'assajos a les estacions enològiques de Vilafranca del Penedès (Barcelona) i de Reus (Tarragona).
Els processos compresos en aquest certificat són la determinació del grau alcohòlic per densimetri electrònica, per espectroscòpia infraroja amb transformada de Fourier (FTIR) i per destil·lació i aerometria; la determinació de l'acidesa total per volumetria i de la volàtil per espectrometria; i la determinació del diòxid de sofre lliure i total per arrossegament, fixació, oxidació i valoració, així com per volumetria.