TARRAGONA 6 Abr. (EUROPA PRESS) -
El vicepresident de la Indicació Geogràfica Protegida (IPG) Calçots de Valls, Sebastià Banús, ha explicat a Europa Press que la producció de calçots de la temporada que acaba ha estat de gairebé vuit milions, una xifra que s'ha reduït una mica en comparació de l'enregistrada l'any anterior.
El preu dels calçots comercialitzats pels propis productors, segons Banús, ha estat superior aquest any al del 2011, quan hi va haver un excés de producció, i ha assenyalat que el cost per unitat dels calçots d'aquesta marca ha oscil·lat entre els 18 i els 20 cèntims, mentre que la mitjana anual podria situar-se entorn dels 14.
Segons Banús, tot i la crisi, la demanda d'aquest aliment ha superat l'oferta, i ha apuntat que el rendiment d'aquest any ha compensat els mals resultats obtinguts el 2011.
En els últims deu anys, les vendes de calçots s'han triplicat, augmentant en un 231% el 2011 respecte a les del 2002, segons les dades de comercialització del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna que es van exposar el febrer.
Els majoristes de Mercabarna han assenyalat que l'èxit es deu al concepte "festiu" que implica el consum de calçots, als preus i a la incorporació de la província de Barcelona, i en especial del Baix Llobregat, com a zona productora de calçots, el segon productor de Catalunya després de Tarragona.