Agro.- L'Ametlla de Mar (Tarragona) celebra la Setmana Gastronòmica de la Tonyina Vermella 2012

Recurso de atún
REUTERS/TONY GENTILE
Actualizado: domingo, 22 abril 2012 13:51

TARRAGONA, 22 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ametlla de Mar farà de dimarts 2 al diumenge 6 de maig la Setmana Gastronòmica de la Tonyina Vermella 2012, dedicada a professionals els dos primers dies, i després per tot el públic, amb ponències, demostracions, degustacions, audiovisuals, visites i un dia dedicat al Japó, ha informat l'organització en un comunicat.

Ho organitza el Grup Balfegó, instal·lat a la localitat tarragonina i que es dedica a la captura, alimentació, estudi i comercialització de tonyina vermella amb criteris sostenibles.

El programa professional del 2 i 3 de maig inclou una demostració de 'ronqueo' de la tonyina --especejament tradicional en viu--, tot i que es basarà en conferències a càrrec de Carles Gaig (Can Gaig), Oriol Castro (ElBulli Foundation) i Núria May (Fundació Alícia), entre d'altres.

Ja per a tot el públic, el 4 i 5 de maig, hi haurà ponències de restauradors de l'Ametlla de Mar --en els locals dels quals s'oferiran menús amb tonyina--, una exposició a l'antiga llotja de peix i una jornada sobre el Japó el dia 5: consistirà en un 'ronqueo', un taller de maki, un de cuina tradicional japonesa, un altre d'ikebana, una cerimònia del te, degustació de sushi i sashimi, i una xerrada amb el cònsol a Barcelona, Hidehiro Tsubaki.

El cap de setmana es podran visitar dos vaixells de pesca de tonyina vermella i es disputarà el Tuna Race, una prova de 5.500 metres en aigües obertes amb sortida des del mar, i amb l'oportunitat de fer un escalfament entre tonyines.