Alimentària 2012 presenta les seves novetats i activitats gastronòmiques

L'organització afirma que el sector aguanta millor que altres aquesta crisi

Europa Press Economía Finanzas
Actualizado: viernes, 10 febrero 2012 17:34
El Conseller Pelegrí Brindando Con La Organización De Alimentaria 2012
EUROPA PRESS
BARCELONA, 10 Feb. (EUROPA PRESS) -

Alimentària 2012, el saló internacional de l'Alimentació i Begudes, ha presentat aquest divendres el seu programa d'activitats per a l'edició d'aquest any que es farà del 26 al 29 de març al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona, en què es donaran cita al voltant de 4.000 empreses de 75 països i rebrà 140.000 professionals de la indústria alimentària, dels quals al voltant de 35.000 són fora d'Espanya.

Aquesta edició, que per primera vegada durarà quatre dies, tindrà dos nous pavellons, el 5 i el 7 del recinte firal, i pivotarà sobre la internacionalització, innovació, marca i competitivitat.

El president del comitè organitzador d'Alimentària, Josep Lluís Bonet, ha dit a la presentació que el moment actual "no és fàcil", però ha posat èmfasi que el sector de l'alimentació "aguanta millor" que altres.

Les activitats, centrades en la gastronomia i l'experimentació, seran el BCNVanguardia que sota el lema 'Integrar la innovació' aposta per ser un punt de trobada de professionals i que es retransmetrà en directe per internet; l'espai de degustació Test&Flavours que se centrarà a l'oli d'oliva, el pernil ibèric i el vi; l'espai de 'Espanya, el País dels 100 Formatges' i es farà la quarta edició del Concurs Cuiner de l'Any, el jurat del qual estarà presidit pel xef amb set estrelles Michelin, Martín Berasategui.

Entre les novetats d'aquesta edició, que tindrà Mèxic com a país convidat, la fira Alimentària 2012 tindrà dos nous pavellons; a més hi haurà nous espais destinats a la gestió i innovació gastronòmica com el Food Experience, Markets&Trends que es presentarà en saló Restaurama per donar a conèixer les últimes tendències i tecnologia culinàries i en aquesta edició, a l'espai Vinorum, es presentarà una selecció dels 50 vins que marquen tendència per al 2020.

Alimentària 2012 tindrà 12 salons, cadascun d'ells destinats a un producte concret (peixos i marisc, conserves i alimentació ecològica, entre d'altres) a més del Pavelló de les Autonomies, el Pavelló Internacional i el Premium, destinat a productes més exclusius.

La trobada, que se celebra cada dos anys, es presenta com una oportunitat per potenciar el turisme gastronòmic i permetrà que, novament, la gastronomia del país pugui ser un referent mundial, en paraules del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Mig Natural, Josep Maria Pelegrí.

El conseller ha constatat que Alimentària és una plataforma bàsica per donar a conèixer la gran qualitat i excel·lència dels productes agroalimentaris estretament vinculats a la dieta mediterrània i la cuina catalana.

"Els aliments de qualitat que té Catalunya són la nostra millor targeta de presentació en un mercat cada vegada més globalitzat, al qual volem exportar cada dia més", ha afegit.

Alimentària 2012 ha augmentat en un 20% el pressupost destinat a la promoció a l'exterior per fomentar el comerç internacional aconseguint tenir una important presència de països asiàtics així com amb la participació, al pavelló Internacional per primera vegada, de països com Tailàndia, Dubai i Suècia a més de la confirmació d'invitats especials com l'Argentina, Romania o Colòmbia entre d'altres.

Contenido patrocinado