BARCELONA 23 Nov. (EUROPA PRESS) -
Codorníu ha inaugurat el nou celler Celler Jaume, integrat a les històriques instal·lacions de Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona), i l'ha convertit en el nou centre d'experimentació enològica, investigació i innovació de la firma catalana.
Segons han explicat a Europa Press fonts de Codorníu, serà al Celler Jaume on s'elaboraran els caves de gamma alta de la casa, com són el Jaume Codorníu, els Gran Codorníu Gran reserves i els futurs llançaments.
El nou celler, s'ha creat a la zona on Josep Raventós va construir el celler on va elaborar els primers caves, i va ser batejat amb el nom de Jaume per ser aquest el primer membre de la família del qual hi ha una prova manuscrita de la seva activitat vinícola.
El projecte del nou celler va néixer el 2006, quan es va completar la classificació de totes les vinyes de Codorníu amb fins a 30 paràmetres qualitatius diferents per ordenar les qualitats de cadascuna de les parcel·les.
El Celler Jaume, que ha suposat una inversió al voltant d'un milió d'euros, compta amb una zona de recepció de raïm, sala de vinificació --per fer microvinificacions i aplicar els resultats a la resta de la producció--, sala de tastos i laboratori, una sala de criança i una altra per a l'embotellament, etiquetatge i degolli manual i de producte controlat.
Alhora, aquest nou espai vol mantenir la personalitat de les cinc varietats amb les quals s'elaboren els caves: Chardonnay, Pinot Noir, Xarel·lo, Macabeu i Parellada.