Agro.- El sector del cava preveu una bona verema aquest any amb augments de fins al 12%

Europa Press Economía Finanzas
Actualizado: domingo, 26 septiembre 2010 15:10

BARCELONA 26 Sep. (EUROPA PRESS) -

El sector del cava preveu una bona collita del raïm pel que fa a qualitat i quantitat en comparació de l'any passat i, en alguns casos, s'espera que la producció augmenti fins i tot un 12%, segons han explicat a Europa Press fonts del sector.

El president de l'Institut del Cava, Joan Amat, ha assenyalat que les previsions són "positives", si bé hi ha variacions segons la varietat i la zona. Al Penedès, la producció del macabeu augmentarà entre un 8 i un 12%, mentre que en el cas del xarel·lo es preveu que la collita serà semblant i podria incrementar-se fins a un 5%.

Segons Amat, a partir del 10 d'agost es va témer que hi hagués algun problema de podriment, però les altes temperatures del 20 d'agost han estat òptimes per al macabeu i el 'chardonnay'. El xarel·lo, que té més aguant, està "preciós", el que fa preveure un bon any. "La qualitat del producte és correcta i en quantitat també hi ha un increment important", ha dit Amat.

Des de la patronal del cava Pimecava, el responsable del departament tècnic, Marcel Sabaté, ha indicat que "la previsió pel que fa a qualitat és bona", i fins i tot ha estat "molt bona" a començament de la verema, però durant el procés de maduració del raïm hi ha hagut alguns problemes derivats dels canvis de temperatura entre el dia i la nit, i de les humitats del matí.

Si bé hi ha varietats més delicades, en funció de la zona en la qual es cultivin, "el raïm base del cava és excel·lent" i tot fa pensar que la producció aquesta temporada serà "bona i de qualitat" per l'aroma i per la maduració del raïm. "Pel que fa a la quantitat, hi haurà de tot, en alguns casos serà semblant a l'any passat i, en d'altres, fins i tot superior", ha afegit Sabaté.

El director de Màrqueting de la Cooperativa Vinícola del Penedès (Covides), Cristof Marquet, ha assenyalat que la verema va començar bé i es va complicar amb les últimes temperatures en el raïm blanc. "Hi ha hagut alguns problemes per la temperatura irregular, però a priori la verema és molt bona", ha afegit.

Segons l'opinió de Marquet, al principi de la temporada s'ha considerat que algunes varietats podrien augmentar un 15% en volum, un percentatge que ara s'ha revisat a la baixa.

Artículos Relacionados

Contenido patrocinado