Agro.- Uns 400 forns catalans comencen a vendre divendres pa de pagès amb IGP

A.Ros, C.Bosch Y M.Lleràs
EUROPA PRESS
Europa Press Economía Finanzas
Actualizado: martes, 12 junio 2012 15:38

LLEIDA 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

Uns 400 forns catalanes començaran a vendre el divendres 15 de juny pa de pagès català amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) reconeguda ja per la Generalitat i molt probablement en menys de sis mesos per la Unió Europea, segons el president del Gremi de forners de Lleida, Manel Lleràs.

El president del gremi ha xifrat en 174 les indústries catalanes que s'han integrat en el consell regulador i que en conjunt tenen 400 punts de venda.

Es tracta del 12% de les indústries de Catalunya, ha assenyalat Lleràs, qui ha assegurat que en el cas de Lleida aquest percentatge gairebé es dobla a l'arribar al 22% i sumar 76 punts de venda.

L'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, i la directora dels Serveis territorials de la Conselleria d'Agricultura a Lleida, Cristina Bosch, han felicitat el gremi de forners per la culminació d'un llarg procés de tres anys.

"És una prova que quan el sector va unit, amb força, es poden aconseguir les coses", ha assenyalat Bosch, qui preveu que arribin a implicar-se 50 empreses més.

El 27 d'abril, la Conselleria d'Agricultura va aprovar el reglament de la IGP 'Pa de Pagès català', que a més de concretar el tipus de farina amb el qual s'exigeix que els forners donin la forma a cada peça de manera manual, que es cogui en forn amb pedra i que com a mínim tingui un temps de fermentació de tres hores.

Segons Lleràs, l'objectiu de la creació d'aquesta IGP és vendre més pa i "després de ser un procés manual necessitarem més braços i amb això esperem crear llocs de treball".

El dia 15, coincidint amb el començament de la campanya de comercialització, el gremi de forners repartirà davantals al·lusius a la nova IGP entre els primers compradors i organitzarà dues presentacions una a la plaça Sant Joan i una altra a la plaça Ricard Vinyes.

A la zona alta, al voltant de Ricard Vinyes, estudiants d'Hostaleria tenen previst teatralitzar la fabricació del pa i a la tarda hi haurà un berenar popular amb pa amb tomàquet.

Contenido patrocinado