SANTIAGO DE COMPOSTELA 15 Mar. (EUROPA PRESS) -
Adegas Terras Gauda rexistrou unha nova patente co Consello Superior de Investigacións Científicas (CSIC), denominada de "crianza biolóxica anaerobia", coa que pretende mellorar a "singularidade" e "calidade sensorial" dos seus viños albariños. O obxectivo do procedemento é marcar "aínda máis" a súa tipicidade e matices diferenciadores, así como evitar a perda do sabor afrutado dos brancos desta empresa galega.
Ao respecto, o investigador do proxecto, Alfonso Carrascosa -- que traballou neste estudio co científico Adolfo Martínez Rodríguez-- explicou que o novo proceso de produción difire dos demais porque recolle "unha parte dos fermentos mortos" que se depositan no fondo do depósito tras o procedemento de fermentación e se mestura de novo co viño "nunha proporción do dous por cento, durante un tempo determinado e con axitación controlada".
Así, sinalou que a técnica empregada fai que con parte dos compoñentes dos devanditos fermentos pasen ao viño, "aumentando o seu corpo e potenciando o seu sabor".
Nesta liña, indicou que o método é similar á crianza biolóxica clásica sobre fermentos, aínda que se desenvolve mediante un "moderno sistema", que se caracteriza polo emprego de tanques de aceiro inoxidable "que evitan a osixenación que se produce co método tradicional en barricas de madeira e que produce a perda do carácter novo da bebida".