Publicado 08/03/2019 17:13CET

Afectats per la presumpta estafa de Lujo Casa ratifiquen que García Roldán els va donar terminis que no es van complir

Un home accepta 2 anys de presó per robar bigues i plaques solars d'una casa c
EUROPA PRESS

Sostenen que el promotor de Lujo Casa va comenar a fer-los ofertes "estranyes" quan ja havien d'haver comenat les obres

PALMA DE MALLORCA, 8 Mar. (EUROPA PRESS) -

Un total de 18 afectats per la presumpta estafa de Lujo Casa y Mallorca Investment han declarat aquest divendres davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 11 de Palma, Juan Ignacio Lope Sola, en qualitat de testimonis, i han ratificat que el promotor immobiliari de Luxe Casa, Carlos García Roldán, els va donar dates i terminis per a la construcció d'habitatges que finalment mai es van complir.

Tots ells són parelles joves que van pagar una reserva per habitatges que suposadament anaven a construir-se al Pont d'Inca. Els afectats han explicat davant el jutge com van conixer les promocions de Lujo Casa per Internet, fins i tot a través de grans portals immobiliaris populars.

També han explicat amb quines persones de Lujo Casa y Mallorca Investment van tenir contacte, majoritriament amb una comercial i amb el principal investigat, Carlos García Roldán -que actualment es troba empresonat en una presó colombiana-.

No van tenir molt tracte amb el soci de García Roldán, Michele Pilato, encarregat de Mallorca Investment, al que sí van veure a les oficines amb certa freqüncia. Amb tot, han detallat que el material corporatiu que se'ls va lliurar -que han portat a la declaració- portava el logo de Mallorca Investment i en alguns casos també el de Lujo Casa.

RELATEN LA SEVA EXPERINCIA

En declaracions a Europa Press, els testimonis han explicat que van abonar quantitats pel 10 per cent del valor de l'habitatge en concepte de reserva, al voltant dels 26.000 euros en alguns casos, encara que han matisat que altres afectats van arribar a pagar un percentatge superior. Després, haurien de pagar un altre 20 per cent quan comencés la construcció, per aquest moment mai va arribar.

Segons aquesta versió, García Roldán s'oferia fins i tot a ajudar-los amb la venda del seu apartament actual perqu poguessin disposar dels diners, i per aquest motiu alguns afectats s'han quedat sense habitatge propi i han hagut de recórrer a conviure amb els seus pares o sogres.

Els afectats han assenyalat que, al principi, no van desconfiar de l'empresa perqu no tenien motius per a aix. Les oficines els van transmetre una imatge de solvncia i de "confiana", havien vist cartells de les promocions per la ciutat i García Roldán tenia una actitud "tranquilla".

A més, en presentar-los el contracte de reserva, el document incloa referncies cadastrals i plnols, la qual cosa va reforar la seva creena que l'empresa estava en disposició de construir en aquells terrenys, i en diversos casos García els va assegurar que ja tenia sollicitada la llicncia d'obres.

No obstant aix, a mesura que el temps passava i els terminis no es complien, diversos afectats es van posar en contacte amb ajuntaments i constructors i van comprovar que no s'havia avanat i que la promotora no tenia els terrenys. De fet, a través dels funcionaris municipals que els van atendre van saber que hi havia multitud de persones cridant pel mateix motiu, i van comenar a intuir que alguna cosa no anava bé.

ES VAN ORGANITZAR EN UN GRUP DE WHATSAPP

Seguint amb el relat dels perjudicats, en aquest punt, un dels afectats va aprofitar que la comercial investigada els havia enviat feia temps un correu electrnic grupal en el qual no havia ocultat les adreces de la resta de destinataris. Així, els afectats es van posar en contacte entre si i van formar un grup de WhatsApp en el qual van constatar que tots es trobaven en la mateixa situació. També van coincidir físicament a les oficines quan van acudir per protestar.

Aquest grup de WhatsApp va arribar a tenir més de 200 participants, i en un moment donat van sospitar que un empleat de Carlos García s'havia infiltrat en ell fent-se passar per un client més per mantenir informat al seu superior del que es parlava al xat, ja que aquest "s'assabentava de tot". De fet, han relatat que l'investigat va contestar per e-mail a alguns comentaris abocats en aquestes converses.

Posteriorment, quan ja havien d'haver comenat les obres, García Roldán els va fer ofertes "estranyes", per exemple, els va animar a pagar un extra de 10.000 euros a canvi de rebaixar-los 20.000 euros en el preu final. Cap va acceptar i llavors l'investigat va admetre que la promoció no anava bé i els va informar que cercaria socis.

Un afectat es va presentar a les oficines de Lujo Casa i va exigir a García que li retornés els diners que havia avanat, al que aquest li va contestar que ja no els tenia. Al grup es va anar acreixent l'empipament i segons alguns testimonis, en aquella poca Pilato els va intentar convncer que no denunciessin García Roldán.

Els testimonis també han assenyalat que poc abans que aquest assumpte "explotés", l'investigat va obrir una pgina web "molt bsica" en la qual ressaltava la solidesa dels seus productes i es defensava dels qui li acusaven de coses rares", per als pocs dies la va donar de baixa.

Quan el sospitós presumiblement ja havia deixat el país, varis dels afectats es van personar a les oficines, on els empleats els van indicar que García no es trobava all. Els citaven per a setmana següent i després els hi anullaven el dia anterior, segons han explicat.

Malgrat la detenció de García Roldán i de la instrucció del procés, els afectats han manifestat que no tenen esperances de recuperar els seus diners.

EL SOCI DE CARLOS GARCÍA PODRIA SORTIR DE LA PRESÓ SOTA FIANA

Fonts properes a l'entorn de Michele Pilato han confirmat que podr sortir de la presó, on es troba en situació de presó provisional, si abona una fiana de 300.000 euros, que de moment no ha pogut reunir. Igualment, un altre dels investigats, el mestre d'obres, podr abandonar la presó sota una fiana de 15.000 euros.

En relació a Carlos García Roldán, roman ingressat en una presó de Colmbia després que fos detingut el febrer passat després de fugir d'Espanya arran de les investigacions obertes. Actualment, s'est a l'espera de la seva extradició.

Al país s'havien desplaat agents de la Gurdia Civil de Balears seguint la pista del fugitiu. A l'agost, l'Institut Armat va dur a terme una operació amb sis registres a Palma i dos a Barcelona. Hi ha uns 200 afectats.

Para leer más