Els tècnics d'Infermeria demanen protegir l'accés als tractaments de canvi de sexe en tota Espanya

Publicado 16/5/2019 17:52:07CET

   Balears, una de les CCAA que contempla la lliure autodefinició del gènere

   MADRID, 16 Maig (EUROPA PRESS) -

   El Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) ha reivindicat, amb motiu del Dia Internacional contra la Discriminació per Orientació Sexual i Identitat de Gènere, que es produeixi una "igualtat real" en l'accés als tractaments de canvi de sexe en tot el territori nacional.

   Segons lamenten a través d'un comunicat, a Espanya "solament dotze comunitats autònomes" tenen lleis que recullen els drets de les persones transsexuals, i únicament vuit es basen en la lliure autodeterminació del gènere.

   Per blindar aquest dret, asseguren que és "fonamental" l'aplicació i el "desenvolupament urgent" de la modificació de la Llei d'Identitat de Gènere de 2007, que permetia el canvi de nom i sexe legal de les persones transgènere en el Registre Civil, però "obligava un diagnòstic mèdic de disfòria de gènere i un tractament hormonal almenys durant dos anys perquè les persones poguessin canviar el seu nom i sexe".

   "Aquesta modificació, pendent d'aprovació al Congrés, elimina aquests requisits i estableix que la identitat de gènere ha de ser 'l'auto percebuda i lliurement determinada per cada persona'. Si bé és veritat que algunes comunitats autònomes, com Andalusia, Balears, Aragó o Comunitat Valenciana, ja han creat les seves pròpies normes sobre este tema i contemplen la lliure autodefinició del gènere, altres com Castella i Lleó, La Rioja o Astúries ni tan sols tenen una Llei trans o LGTBI", denuncien.

   Al seu judici, aquestes "diferències en el compliment i implementació legislativa entre unes i unes altres autonomies" genera una "alarmant discriminació" entre el col·lectiu trans. "Per això, des de SAE donem visibilitat a aquestes diferències i reivindiquem una major voluntat política i social que no etiqueti com a patologia la identitat de gènere", ha assenyalat el seu secretari d'Acció Social i Formació.

Contador

Para leer más