Publicado 29/03/2019 15:06CET

MÉS per Palma retira els llaços de la seva balconada de l'Ajuntament i penja una bandera morada i una altra LGTBI

MÉS per Palma retira els llaos de la seva balconada de l'Ajuntament i penja una
MÉS PER PALMA

   Qualifica la decisió de la Junta Electoral com un "atac directe a la llibertat d'expressió i d'idees"

   PALMA DE MALLORCA, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

   MÉS per Palma ha retirat els llaos exposats a la balconada de les dependncies que té assignades a l'edifici de l'Ajuntament de Palma i en el seu lloc ha collocat una bandera morada, en referncia al moviment feminista, i una altra LGTBI.

   Així ho ha anunciat la formació en una nota de premsa difosa després que la Junta Electoral Provincial hagi resolt mantenir l'ordre de retirar els llaos exhibits en una de les faanes de l'Ajuntament, tot i que no es tractés de llaos grocs sinó quatribarrats.

   Sobre aquest tema, MÉS per Palma ha manifestat que consideren la decisió de la Junta Electoral com "un atac directe a la llibertat d'expressió i d'idees i una regressió democrtica".

   En aquest sentit, els ecosoberanistes palmesans han acusat la Junta Electoral de "prendre part per donar validesa als arguments de l'extrema dreta", quelcom que consideren "inaudit". Cal recordar que l'ordre de retirar els llaos es va produir arran d'una denúncia de Vox.

   MÉS per Palma va presentar allegacions a l'ordre de la Junta, amb les quals argumentava que no s'havien de retirar els símbols perqu eren llaos per la llengua collocats el 2013, i no feien referncia a la causa del 'procés', com havia afirmat Vox en la seva denúncia. Amb la resolució d'aquest recurs, MÉS creu que la Junta Electoral "ha perdut tota legitimitat i autoritat, ats que ha entrat a valorar i interpretar la simbologia del lla amb la bandera, encara que és mpliament reconegut socialment aquest lla com a símbol en defensa de la llengua catalana i la immersió lingüística".

   MÉS per Palma ja va explicar aquest dijous que els llaos quatribarrats van ser penjats en el 2013, durant el Govern de José Ramón Bauz, "en suport a la lluita dels docents i en defensa de la llengua catalana" enfront de la política lingüística del PP. "Des de llavors, han passat fins a tres eleccions, i a cap moment ningú no ha considerat que fos simbologia en defensa del procés d'independncia de Catalunya", han protestat.

   Per aix, MÉS per Palma ha penjat una bandera LGTBI i un estatge i apunten que "no tenen cap vinculació amb la denúncia interposada per Vox". La balconada de MÉS per Palma est situada en una de les faanes laterals de l'edifici de Cort, que dóna a la Plaa de Santa Eulalia.

EL LLA DEL PARLAMENT CANVIA PER UN SÍMBOL DE NOVELLES DE FICCIÓ

   La denúncia de Vox i el consegüent requeriment de la Junta Electoral també incloen un símbol penjat en el despatx de MÉS en el Parlament, que en aquest cas sí era un lla groc. MÉS ha respost l'ordre de la Junta substituint-ho pel 'sinsajo' de la saga de ficció 'Els Jocs de la Fam', en color verd festuc, el corporatiu del partit.

   En l'univers de les novelles de Suzanne Collins, la protagonista llueix un fermall amb aquest símbol com a emblema de la resistncia contra un Govern totalitari.

Lo más leído

 1. 1

  La génesis de un rayo azul, observada desde la Estación Espacial

 2. 2

  Madrid prohíbe reuniones en casas y adelanta el toque de queda a las 22h con hostelería cerrada una hora antes

 3. 3

  El Gobierno prohíbe echar a 'okupas' si la entrada en la vivienda se produce sin "intimidación o violencia"

 4. 4

  El Gobierno prohíbe expulsar a 'okupas' si la entrada en la vivienda se produce sin "intimidación o violencia"

 5. 5

  Robles pide explicaciones al JEMAD tras conocer que ha sido vacunado de Covid-19